USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Потужний тайфун вдарив по Японії: люди залишилися без даху та електрики. Відео

6 Вересня 2020 12:04
Тайфун Хайш обрушився на південь Японії, залишивши людей без даху над головою і електрики. Це вже другий потужний тайфун, що вразив Японію упродовж останніх тижнів.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Associated Press.

У метеорологічній службі попередили, що сьогодні дощ буде таким «як відро з водою, вилите на голову». При цьому попередження часто оголошуються за кілька днів, щоб люди могли знайти укриття, а також запастися їжею і водою.

Водночас кілька річок на головному південно-західному острові Кюсю знаходяться під загрозою виходу з берегів.
Попередження лунали за кілька днів, щоб люди були готовими сховатись і запастися їжею та водою. Громадська телекомпанія NHK TV повідомляла, що попередження про евакуацію отримали 50 тисяч осіб на островах Окінава та Кюсю.

За даними японської метеорологічної агенції, Хайшен несе в собі стійкий вітер зі швидкістю до 162 кілометрів за годину. Тому він є не лише потужним – еквівалент урагану 2-ї категорії – але і величезним за своєю досяжністю. Крім того, посадовці наголошували, що кілька річок на головному південно-західному острові Кюсю перебувають під загрозою виходу з берегів.
Через наближення Тайфуна в Японії тимчасово припинили рух потяги. Також скасовано десятки авіарейсів. Прогнозують, що відновлять і залізничний, і повітряний рух у понеділок, 7 вересня, а можливо навіть і у вівторок, 8.

Зупинитися Хайшен повинен на Корейському півострові. Станеться це орієнтовно упродовж 11 – 13 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus