USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Потужний землетрус сколихнув Чилі та Перу: є загиблі та поранені

14 Січня 2018 19:36
На узбережжі Тихого океану поблизу берегів Чилі та Перу стався потужний землетрус магнітудою в 7,1 бала.

Епіцентр землетрусу залягав на глибині 36 кілометрів та на 43 кілометра від міста Акарі у Перу. Як мінімум одна людина загинула внаслідок стихійного лиха, інформує 24 канал.

Щонайменше двоє осіб загинуло через потужний землетрус на узбережжі Перу в неділю, 14 січня. Ще щонайменше 65 людей поранені, повідомляє DW з посиланням на рятувальні служби латиноамериканської країни.

За даними геологічної служби США, магнітуда катаклізму становила 7,3, тоді як епіцентр землетрусу розташовувався на глибині у 12 кілометрів. Тихоокеанський центр попереджень про цунамі спочатку заявив про ризик утворення небезпечних гігантських хвиль у регіоні радіусом в 300 кілометрів від епіцентру, які можуть зачепити берега Перу та Чилі, проте згодом повідомив, що цунамі не утворилося.

Чимало будівель було пошкоджено. Також пошкоджені і автомобільні дороги.


Катаклізм стався у переддень візиту Папи Римського Франциска, який перебуватиме у Чилі та Перу 15-21 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus