USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Смертоносний землетрус у Туреччині та Сирії забрав життя понад 7700 жертв

8 Лютого 2023 09:49
Віцепрезидент Туреччини Фуат Октай повідомив, що зараз у Туреччині загинули щонайменше 5894 осіб і 34 810 отримали поранення. У Сирії повідомляється про щонайменше 1832 загиблих і 3849 поранених.

Про це пише ТСН з посиланням на CNN.

Щонайменше 16 139 команд працюють над пошуково-рятувальними зусиллями, до яких будуть додані додаткові міжнародні групи, сказав Октай.

Восьмеро українців попросили про евакуацію через руйнівний землетрус у Туреччині.

«До нас звернулися чотири особи, які потребують житла, та восьмеро осіб, які хочуть евакуюватися з регіону Газіантеп. Зараз ми працюємо над тим, щоб відправити туди консула та організувати транспорт для їх евакуації в найкоротший термін», – сказав посол України в Туреччині Василь Бондар.

Читати ще: «Будинок трусило, як коробку з цукерками»: українка розповіла про землетрус в Туреччині

Також відомо, що серед загиблих, ймовірно, двоє українців. Ще четверо зазнали поранень. Про це повідомляють українські дипломати.

Також, на щастя, маленьку дівчинку дістали живою після 12 годин під завалами внаслідок землетрусу в Сирії. Дівчинку витягли з-під уламків одного з житлових будинків у містечку Афрін у сирійській провінції Алеппо, які обвалилися під час землетрусу 6 лютого.

Нагадаємо, українське посольство у Туреччині розшукало шістьох українців, які не виходили на зв‘язок після руйнівного землетрусу. У відомстві зазначили, що їхній стан задовільний, загроз їхньому життю немає.

Як вже повідомлялося, землетрус магнітудою 7,8 стався у Туреччині 6 лютого поблизу міста Газіантеп. Також він зачепив Сирію. Кількість жертв внаслідок землетрусу у цих країнах зросла до понад 5 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus