USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Повернення українців тільки з Єгипту обійшлося туроператорам у $12 млн

20 Березня 2020 16:39
Президент Української асоціації турагенцій Антон Рудіч стверджує, що на сьогодні збитки через коронавірус і закриття кордонів дуже складно підрахувати, проте «ходила інформація, що тільки вивезення людей з Єгипту коштувало $12 млн».

Про це Рудіч розповів в інтерв’ю Главкому.

«Мова про прямі витрати – просто оплата літаків, які в один бік летіли порожніми. Зараз у туроператорів і турагентів перше завдання – вивезти усіх людей з мінімальними втратами», – наголосив Рудіч.

За словами президента Асоціації, ніякої можливості вивезти від 40 до 50 тис. людей раніше за ці три дні, які в операторів були (з моменту оголошення про закриття кордону до безпосередньо його закриття. – ред.), не було.

Антон Рудіч наголосив, що туроператори рахуватимуть збитки, «коли відкриється небо». «Нині маємо карантин до початку квітня. Дуже мало хто вірить, що його не продовжать. Життя багатьох турфірм залежатиме від того, як довго карантин триватиме. Це в першу чергу. Другий фактор – відсутність сезону», - говорить президент Асоціації турагенцій і додає, що наразі закриття маршрутів до Єгипту дуже погано позначається на туроператорах, бо «це – перша країна для українців». «Туреччина нині під питанням. Італія далеко не найголовніший напрямок. Без Італії ми б спокійно прожили», – підкреслив Рудіч.

Президент Асоціації туроператорів розповів, що наразі все ж таки ще є люди-оптимісти, які бронюють подорожі на літо та осінь, «але їх кількість смішна».

До відома, пандемія коронавірусу може призвести до того, що 50 млн людей, які працюють у сфері туризму по всьому світу, можуть втратити роботу. Про це свідчить прогноз Всесвітньої ради з подорожей і туризму (WTTC).

Нагадаємо, 17 березня в Україну повернулися понад 50 тисяч українців.

10 березня уряд України ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусу до 3 квітня. Постановою запроваджена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також роботи метрополітенів.

З 17 березня Україна закрила пункти пропуску через державний кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення на два тижні.

До слова, з 12 березня по 3 квітня в Україні запроваджено карантин для запобігання поширенню коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка Показати IP 20 Березня 2020 17:52
Збитки збитками, зате злидні, які кинулися за халявою, відпочили. Як на мене, хай би там і сиділи, раз полетіли, бачивши, що твориться у світі.
7 до лучанка Показати IP 20 Березня 2020 18:50
Злидень ти) Охрененна халява на від 500 баксів була)
Лучани Показати IP 20 Березня 2020 19:32
Та не 500 баксів , а 250.Чому ж не поїхати в такий час коли гуляє вірус?Тож на шару, а те, що самі можуть захворіти та інших нагородити ніхто і не думає.
ага до Лучани Показати IP 21 Березня 2020 09:49
нашим на халяву і уксус солодкий. одні відправляли а інші їхали .
Андрій Показати IP 21 Березня 2020 09:05
Це ж як треба прибрехати, 12 зелених лямів за прогонку 50 пустих рейсів в одну строну до Єгипту. Це навіть дорожче вихолить, ніж катати пасажирів за комепційні кошти. Брехуни і бездари, які кинули 14-16 березня своїх пасажирів напризволяще заради економії. JOINAP вже ніколи не відмиється від тако позору.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus