USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ВООЗ знала про спалах коронавірусу в Китаї ще 2019 року

4 Липня 2020 15:07
Вперше ВООЗ дізналася про нове інфекційне захворювання не від влади КНР, а від свого власного представництва в Китаї ще наприкінці 2019 року. На це вказує оприлюднена увечері п’ятниці, 3 липня, переглянута доповідь ВООЗ про поширення пандемії у світі, інформує DW.

Згідно з актуалізованими даними, ще 31 грудня 2019 року від представництва ВООЗ у Китаї надійшла інформація про спалах у китайському мегаполісі Ухань «вірусної пневмонії». Тоді китайське бюро ВООЗ посилалося на дані місцевої влади в Ухані.

Першу версію доповіді щодо хронології поширення коронавірусу ВООЗ опублікувала 9 квітня. Це сталося у відповідь на критику, що організація запізно відреагувала на спалах цього інфекційного захворювання. У тій початковій версії зазначалося лише те, що 31 грудня влада міста Ухань повідомила про випадки пневмонії. Водночас у тій версії документа жодним словом не згадувалося те, як саме ця інформація потрапила в розпорядження ВООЗ.

20 квітня очільник ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус визнав, що перше повідомлення про випадки захворювання коронавірусом надійшло з Китаю. Утім, тоді Тедрос не уточнив, чи було воно від китайської влади або з іншого джерела, уточнює інформагенція AFP.

Також ВООЗ заявила, що 1 і 2 січня вона звернулася до китайської влади з проханням надати інформацію про такі випадки. Це прохання китайські чиновники виконали вже 3 січня, запевняють у ВООЗ.

Президент США Дональд Трамп неодноразово дорікав ВООЗ за, на його думку, занадто прихильне ставлення до Китаю, а також за те, що ця організація не вживала адекватних заходів протидії поширенню нового коронавірусу. Тож Трамп спочатку заморозив платежі США до ВООЗ, а наприкінці травня оголосив про вихід своєї країни з цієї організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus