USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Повідомили, як і коли відбудеться Книжковий форум-2022

3 Вересня 2022 00:40
Щорічний міжнародний книжковий фестиваль BookForum у 2022 році відбудеться в онлайн-форматі через війну в Україні.

29-й за ліком літературний форум проходитиме з 6 до 9 вересня, повідомили організатори. Трансляція буде доступна користувачам з усього світу, пише Українська правда Життя.

У межах фестивалю пройде понад 20 подій за участі українських та міжнародних авторів. Це письменники з Великої Британії, США, Мексики, Сирії, Португалії, Франції, Ірану та Танзанії.

Ключові теми фестивалю: жінки та війна; гроші та культура; пропаганда; воєнні злочини і пам'ять.

"Україна сьогодні є ключовим бастіоном у боротьбі за світовий мир та цінності. Ми готуємо захід, під час якого на її підтримку прозвучать потужні голоси практично з усіх континентів, а українські серед них – найважливіші", – зауважила програмна директорка Львівського міжнародного BookForum та кураторка фестивалю Софія Челяк.

Мета цьогорічного BookForum – показати іноземцям ситуація в Україні, а українцям – підтримку усього світу.

"Оскільки свобода слова є під загрозою у всьому світі, такі організації, як Hay Festival і BookForum, є особливо важливими. Вони виступають каталізаторами змін, застосовуючи свободу слова та толерантний обмін ідеями.

Ми надзвичайно цінуємо команду BookForum та її місію і хочемо підтримати їх та презентувати нашій глобальній аудиторії допитливих душ і вагомих стейкхолдерів", – коментує міжнародна директорка Hay Festival Крістіна Фуентес Ла Рош.

Читати ще: «Без Пушкіна не було б Путіна». Віра Агеєва – про імперськість російської літератури та чи потрібна вона українцям
Львівський міжнародний BookForum відбудеться за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у межах "Сезону культури Британія/Україна", за сприяння Британської Ради та Українського інституту, а також Українського інституту книги, ZINC, Open society foundation та Суспільного мовлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus