USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Повідомили, як на Волині поліція контролюватиме роботу закладів у новорічну ніч

22 Грудня 2020 13:35
Напередодні Різдвяних свят і в новорічну ніч волинські правоохоронці стежитимуть за дотриманням закладами карантинних обмежень, прийнятих Кабінетом Міністрів.

Заступник керівника Головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак нагадав Суспільному Волині, що з 19 грудня, коли в Україні вступили в силу нові карантинні обмеження, заклади громадського харчування можуть працювати до 23.00, однак касові операції дозволено здійснювати до 22.00.

«Із початку карантинних заходів працівники поліції у Волинській області, як патрульної поліції, так і Головного управління Нацполіції, склали понад 1600 адміністративних протоколів за порушення ст. 44 ч. 1 КУпАП, із яких більше 220 складено на заклади громадського харчування, і понад 700 громадян було притягнуто до відповідальності за порушення маскового режиму. Розуміння є, із власниками цих закладів ми неодноразово зустрічалися… Ми – поліція, ми не приймаємо рішень, а контролюємо і слідкуємо за їх виконанням. Рішення приймаються в Кабінеті Міністрів», – сказав Сергій Козак.

Він наголосив, що поліція значну увагу приділяє роботі закладів громадського харчування, тому що постановою Кабміну заборонена робота нічних клубів, дискотек і закладів громадського харчування з організацією дозвілля.

«Ми проводимо планову роботу серед усіх закладів. Поліцією ініційовано зустріч із власниками цих закладів, – розповів заступник керівника ГУНП в області. – У кожному місті області є групи, зокрема спільні з держпродспоживслужбою, які слідкують за роботою закладів. Окрім того, ми проводили превентивні заходи з власниками закладів. Розуміємо, що ці обмеження б’ють їм по кишені, але це питання не до нас, ми просто виконуємо свою роботу».

Сергій Козак акцентував, що йдеться не лише про перевірку годин роботи закладу, а й розміщення гостей, відстані між відвідувачами, столиками, дотримання маскового режиму тощо. «Це комплексні заходи, до яких ми підходимо організовано», – зазначив він.

І додав, що обмеження в робочому часі, до прикладу, не стосується продовольчих магазинів.

Поліцейський також пояснив, як правоохоронці контролюватимуть роботу закладів у новорічну ніч.

«Постанова Кабміну передбачає, що робота закладів громадського харчування з 23.00 до 07.00, крім доставки, забороняється. Проведення розрахункових операцій припиняється після 22.00. У ніч із 31 грудня на 1 січня робота ресторанів і кафе буде дозволена до 01.00. Поки ніяких змін не відбулося. Відповідно до цього алгоритму працівники поліції й будуть слідкувати за роботою закладів і вимагатимуть дотримуватися норм. Це одне з питань, які ми намагатимемося обговорити з власниками ресторанного бізнесу на робочій зустрічі. Якщо Кабінет Міністрів внесе якісь зміни, можливо години роботи закладів продовжать, ми відповідно реагуватимемо», – сказав Сергій Козак.

У зв’язку з наближенням Різдвяних свят він наголосив, що поліція через Волинську облдержадміністрацію, зокрема управління у справах релігії, ініціювала проведення робочої зустрічі з представниками духовенства, аби наголосити на необхідності дотримання карантинних обмежень.

«Це все робиться для того, аби уникнути масового поширення захворювання та переповнення лікарень, щоб медикам не довелося обирати, кого рятувати», – наголосив поліціянт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
як контролюватиме - Показати IP 22 Грудня 2020 18:06
НІЯК )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus