USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Повідомили причину аварії на водогоні, через яку кілька вулиць Луцька були без води

3 Серпня 2021 10:37
У Луцькій міськраді розповіли про причину аварії на Гнідавській насосній станції, унаслідок якої мешканці районів ЛПЗ, а також вулиць Львівської та Потебні на деякий час залишились без води.

Про це під час оперативної наради у міського голови розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Як повідомила директорка департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як, нещодавній прорив водогону у селі Крупа викликав недостатній запас води у резерві, через що мешканці верхніх поверхів у районах ЛПЗ, вулиць Львівської та Потебні залишились без води.

Про причину та ліквідацію аварії розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

«У селі Крупа – збірний водогін, вода до якого постачається із шести свердловин. Цією водою постачають мешканців мікрорайонів ЛПЗ та Львівської. Відбувся досить складний розрив поліетиленової труби. Труднощі полягали ще й тому, що діаметр труби, яку прорвало, вже давно не використовують у водопостачанні, однак ми оперативно таку віднайшли. Були задіяні всі бригади, коли матеріали підійшли, аварію ліквідували і розпочали роботи по наповненню усієї системи. Бо для того, щоб ліквідувати прорив, ми були змушені скинути невеликий об’єм води з магістралі, а також 6 мільйонів літрів резервів, які вже були. Перед тим, на жаль, були перерви в електропостачанні свердловин, світло періодично зникало, тому виникла накладка і стався розрив мережі водопостачання», - розповів посадовець.

Віктор Гуменюк додав, що через використання резервів за декілька годин були суттєві проблеми з водопостачанням, але згодом мережу закільцювали, що дало змогу використати воду з Омелянівської насосної станції та підтримувати тиск на момент ліквідації.

«Щодо ліквідації, власне, аварії на водогоні у селі Крупа у мене претензій до вас немає, адже об’єкт досить складний, а масштаб аварії - великий. Проте є зауваження щодо інформаційної роботи, яку потрібно посилити. Люди не розуміли, чому відсутнє водопостачання і коли його відновлять. Зробіть допис у соцмережах, зверніться на радіо чи телебачення, щоб повідомити людей. Також розповідайте, де знаходяться пожежні гідранти, де є видача води, щоб у людей не було паніки. Убезпечте містян від марних очікувань і повідомляйте інформацію про відновлення водопостачання з шестигодинним запасом часу. До прикладу, якщо ви думаєте, що воду подадуть о 14 годині, в офіційному повідомленні скажіть, що вона буде о 20:00», - звернувся своєю чергою до очільника «Луцькводоканалу» міський голова.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у зв’язку з аварійним розривом водопровідної мережі на збірному водогоні Гнідавської насосної станції в районі ЛПЗ та на прилеглих вулицях було суттєво понижено тиск подачі води аж до припинення водопостачання.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus