USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як живеться у селі Януковича на Волині

6 Лютого 2014 10:49
Cело Конище - єдине у Ратнівському районі й області, де на останніх президентських і парламентських виборах місцеві жителі більшістю голосів засвідчили свою прихильність Партії регіонів. Тож і сподівання місцевих були на те, що житиметься у селі краще, інформує «Волинь-нова».

Як сказав під час зустрічі сільський голова Прохідської сільради, до якої належить Конище, Ростислав Гресик, жителі цього села справді мали зиск із того, що проголосували за Януковича у 2004 році. Хоча президентом Віктор Федорович тоді не став, але обіцяну Партією регіонів дорогу все ж побудували. Тому на останніх президентських і парламентських виборах симпатії селян знову були на боці цієї політичної сили.

Крім того, як довелося почути від людей, провладні настрої в селі підтримувала церква. Багато жителів Конища - віруючі Московського патріархату. Від настоятеля місцевого храму вони дізналися, що Янукович одержав благословення на президентський пост від патріарха Володимира. Слухняних вірян це також спонукало віддати голоси за нинішнього президента. Однак на збудованій після виборів дорозі, яка, до речі, має назву «януківка», подарунки з Києва закінчились. І якщо сьогодні Конище активно розвивається, то не через якусь особливу прихильність влади, а лише завдяки роботящим, дружним людям, які тут живуть і з великою любов'ю ставляться до своєї малої батьківщини.

На підтвердження працьо­витості, згуртованості та патріотизму конищан Ростислав Олексійович наводить такий приклад: «Був у селі старий клуб - приміщення з довоєнних часів. Зібрав я селян, аби порадитись, що будувати: новий клуб чи спортзал, бо й така думка була. Люди вирішили, що клуб більше потрібний. І за 160 тисяч гривень ми його зробили. Гуртом будували. Треба було розібрати старе приміщення - за день упоралися. На новобудові теж допомагали всі хто міг, коли була потреба».

Одне слово, щоб забезпечити свої сім'ї, конищани заробляють по чужих краях. Але для рідного села готові попрацювати й безплатно, бо ж не для когось, а для себе і своїх дітей зводили клуб. До речі, найперша ознака того, що село живе і розвивається, - новобудови. І зводять їх колишні хлібороби. Ті, хто не опустив рук у час безробіття, а перекваліфікувався в будівельника. Хоча праця на землі тут також у пошані. Люди забирають свої паї (вже відсотків 60 так зробили) і хазяйнують. Якщо не в кожному дворі, то принаймні через один можна побачити сільгосптехніку - і малу, і велику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
волиняка Показати IP 6 Лютого 2014 10:59
Так тримати. Потрібно Європу у себе будувати.
Галина до волиняка Показати IP 6 Лютого 2014 20:12
"сьогодні Конище активно розвивається" - активно це як, скільки створено робочих мість...одне чи можливо аж два? ...От із -за таких каклів-малоросів в державі править бал сатана. Але за мішок гречки (і щоби в сусіда не було) вони оберуть кого завгодно...гопника чи приміром шапкокрада.
Віталій до волиняка Показати IP 6 Лютого 2014 22:41
Волиняці. Що значить так тримати. Ти ставиш нам в приклад соціальний розвиток та побутові зручноті конищан чи конюхівців? Не знаю , не був і не хочеться там побувати. Можливо дійсно там в селі централізоване водопостачанн, газ, каналізація. Вимощені , чистенькі вулиці??? Але протестувальники сьогодні гинуть в тому числі і за таких "хитреньких" поліщучат.
Григорій Іванович Показати IP 6 Лютого 2014 12:03
Господа малороси?! https://www.youtube.com/watch?v=-7X_aYQfLq4
Григорій Іванович Показати IP 6 Лютого 2014 12:06
щоб забезпечити свої сім'ї, конищани заробляють по чужих краях. https://www.youtube.com/watch?v=6hWRz_u41kA
Зимін Показати IP 6 Лютого 2014 16:50
Надія на ремонт дороги залишилась мрією.Добре ,що є коні і сані- що буде весною?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus