USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Повідомили, в якому разі на Волині примусово відключатимуть світло

20 Жовтня 2022 11:56
Енергетики України нині потребують допомоги кожного громадянина. Тому волинян закликають напрочуд відповідально поставитися до прохань влади обмежити споживання енергоресурсів.

Вранці 20 жовтня відбулося засідання ради оборони області, повідомили у Волинській військовій адміністрації. Спільно з енергетиками та очільниками РВА обговорили енергетичну ситуацію в регіоні.

«Для забезпечення стабільного електропостачання населенню, просимо:

мешканців області самостійно зменшити використання електроприладів впродовж дня;

міських голів, очільників громад опрацювати питання обмеження вуличного освітлення, електротранспорту, зовнішнього освітлення фасадів тощо;

представників бізнесу зменшити використання електроенергії у ресторанах, кафе, ТРЦ та ін.

Також рекомендуємо керівникам промислових підприємств передбачити можливість нічних змін роботи», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: Відомо, як і кому на Волині обмежать споживання електроенергії

Водночас в ОВА наголошують: якщо цих обмежень буде недостатньо, то «Волиньобленерго» буде вводити примусове відключення електроенергії.

«Волиняни та жителі області, звертаюся до усіх з наполегливим проханням обмежити споживання електроенергії впродовж сьогодні та завтра. Ворог цілеспрямовано атакує українську енергосистему. Закликаю усіх об'єднатись та спільно допомогти «Укренерго» відновити роботу мереж. Це вимушений крок, щоб система працювала збалансовано.

20 та 21 жовтня по всій Україні будуть застосовані примусові заходи обмеження. В першу чергу це промислові споживачі. Це стосується вуличного та внутрішнього освітлення, підсвітки прилавків та стендів, LED-екранів, телевізорів, великогабаритних та будівельних приладів.

Усіх мешканців області також прошу обмежити споживання електрики з 7:00 до 22:00. Електрообігрівачі, електроплити, пральні машини, мікрохвильовки, електрочайники, роутери: за можливості вимкніть із розеток ці прилади.

Заздалегідь подбайте про заряджені телефони, павербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них.

Повідомте про це всім, хто не користується соцмережами, щоб вони теж були готові. Сьогодні багато чого залежить від кожного з нас», – наголосив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.
Читати ще: Мер Луцька: інформації про відключення світла в громаді поки немає, економте електроенергію
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 20 Жовтня 2022 13:48
повідомили, що нічого не повідомили... :( навчіться говорити правду а правда говорить, що ситуація складна і при нашому принципі генерації чітко розрахувати ми не можемо тому люди добрі будьте готові до раптового відключення, так ми спершого будемо намагатись відключати тих кого можемо +- прорахувати це великі енергозатратні підприємства але і ви будьте готові бо в пік система може лягти... ось приблизно так мала звучати інформація від голови а не масло масляне....
Андрій Показати IP 20 Жовтня 2022 16:10
Експорт Ахметова і далі збережеться як я розумію? Слуги Хабада.
Слузі хабада до Андрій Показати IP 21 Жовтня 2022 07:21
Хоч новини іноді читай, експорт електрики повністю припинено
Лучанка Показати IP 21 Жовтня 2022 11:35
Виключайте вуличне освітлення на ніч.Вже суттєва економія буде. Одні міста страдають а тут весь комфорт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus