USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Повітря Луцька забруднюють автобуси з дизельними двигунами. ФОТО

7 Жовтня 2013 14:00
Через центр міста пролягає надто багато маршрутів громадського транспорту з дизельними двигунами, що забруднюють повітря.

Про це йшлося під час засідання громадської ради при облдержадміністрації, що відбулося 7 жовтня.

Як повідомив голова комісії з питань економічного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства Петро Гоцалюк, сьогодні у Луцьку схема пасажирського транспорту влаштована таким чином, що по центру проходить велика кількість автобусів з дизельними двигунами. З його слів, коли ці автобуси ставали на маршрути 3-8 років тому, параметри викидів вуглекислого газу були відповідними, сьогодні ж спостерігається підвищений рівень викидів цих автобусів. На його думку, потрібно, по-перше, посилити контроль за технічним станом транспортних засобів, а по-друге - розробити схему розвитку транспорту міста, яка передбачала б виведення транспорту з двигунами внутрішнього згоряння з центральних вулиць міста. Ці автобуси, вважає Петро Гоцалюк, потрібно замінити електротранспортом та автобусами з газовими двигунами. Як позитивний приклад, промовець навів Вінницю, де з центральної частини міста вивели значну кількість автобусів з двигунами внутрішнього згоряння, розвивається парк трамваїв та тролейбусів.



Громадська рада рекомендувала облдержадміністрації доручити виконкому Луцької міськради оптимізувати транспортну мережу шляхом зменшення кількості транспорту з двигунами внутрішнього згоряння та відповідно збільшення кількості одиниць електротранспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
згоден Показати IP 7 Жовтня 2013 14:44
Таке робиться.Кавалки чорного диму вилітають з труб тих автобусів.Доки будуть нас травити ті злодюги.Хай ДАЇ їх зупиняє а не простий люд
лучани Показати IP 7 Жовтня 2013 15:27
Хто би говорив ? Гоцалюк любить запаркувати своє китайське авто на клумбу або тротуар, біля будинку своєї матері. Йому правила неписані.
Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2013 16:45
"виведення транспорту з двигунами внутрішнього згоряння","потрібно замінити електротранспортом та автобусами з газовими двигунами" Тобто на газових двигунах газові конфорки стоять, як в плитах - ніякого внутрішнього згорання. То хто тут неадекват - Гоцалюк чи автор статті? З другої сторони я не те що сідати в такий автобус боюся, а й не хочу щоб вони поблизу мого будинку їздили. ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ!
Корінний лучанин Показати IP 7 Жовтня 2013 20:10
Що вони рекомендують міськраді? Це питання вже з бородою!!! Гоцалюк знову піариться! Ніби вчора на світ народився. В цьому році вже говорилось про ЗАКУПКУ 10 ТРОЛЕЙБУСІВ ДЛЯ ЛУЦЬКА ЗА РАХУНОК ДЕРЖКРЕДИТУВАННЯ! ВІЛКУЛ в ЛУЦЬК приїжджав і велась мова про це! ДЕ ТРОЛЕЙБУСИ, РІК ЗАВЕРШУЄТЬСЯ? ПРО ЦЕ ТРЕБА ЗАПИТАТИ.
Андрій Показати IP 7 Жовтня 2013 21:02
Найчорніший дим у китайських автобусів(ай дешево комусь обійшлися, ай можна добре заробити на наших легенях!)Я принципово не сідаю в ці маршрутки і закликаю до такого бойкоту всіх небайдужих.
Лучанин до Андрій Показати IP 7 Жовтня 2013 22:59
100% підтримую
Здрасте до Андрій Показати IP 7 Жовтня 2013 23:48
+100% підтримую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus