USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Повне КАСКО: як застрахуватися вигідно*

17 Лютого 2022 16:08
Стаючи автовласниками, люди не тільки підвищують рівень комфорту, але й набувають додаткових клопотів та статей витрат. Транспортний засіб вимагає належного утримання. Викрадення, аварія можуть обернутися серйозними витратами.

Можна покладатися на щасливий випадок, але надійніше застрахувати власний автомобіль. Поліс КАСКО захищає авто від будь-яких ризиків, які страхувальник вибере у договорі.

Критерії вибору програми КАСКО



Вартість полісу залежить від базових факторів: сукупності ризиків, які будуть включені до договору, моделей, марок, характеристик машини, стажу та віку водія, додаткових послуг. Підсумкова сума є визначальним чинником вибору програми. На ринку страхових послуг України є привабливі пропозиції. Тарифи страхової компанії «УНІКА», наприклад, діють без обмеження за стажем та віком водія.

Найдорожчі – повні страховки, що захищають машину від усіх видів ризиків. При виборі товару необхідно орієнтуватися на ціну поліса. Варто оцінити такі фактори:

- власну манеру водіння;

- вік автівки;

- інтенсивність трафіку у місті;

- статистику викрадень, випадків вандалізму у регіоні експлуатації транспортного засобу;

- ймовірність стихійного лиха;

- розмір франшизи;

- обслуговування на гарантійній СТО.
Якщо відповіді на ці запитання говорять на вашу користь, розумно вибрати продукт із захистом лише від певних ризиків. Послуги технічного асистансу – ще один важливий пункт договору. Пакет може бути скромним або включати додаткові опції, якими ви ніколи не скористаєтеся. Можна не користуватися послугами аварійного комісара, а самостійно вивчити порядок дій у разі настання страхової події, відмовитися від цілодобової техдопомоги на дорозі.

Після визначення списку неприємностей, які можуть статися саме з вашим транспортним засобом, варто вибрати надійну страхову компанію з гнучкими умовами страхових програм.

Як вигідно укласти договір КАСКО?



Найдешевший договір добровільного автострахування – не найвигідніший. Так, збільшувати франшизу і тим самим знижувати вартість поліса розумно до певних меж і за достатнього досвіду водіння. Цю частину коштів автовласник виплачує сам, але не може передбачити ступінь збитків від ДТП.

Попри значну ціну, повне КАСКО може бути вигідним для водія. До договору можна не включати: розширену територію дії поліса, якщо плануються поїздки тільки всередині країни; прив'язку до місця зберігання, якщо у вас гараж або автостоянка, що охороняється; необмежену кількість допущених до управління осіб та їх стаж. Якщо машиною користується одна сім'я з двох осіб, розумно використовувати опцію «будь-який водій на законних підставах».

При цьому ваш автомобіль залишиться захищеним від типових ризиків: ДТП, викрадення, стихійного лиха, пожежі, падіння предметів, але страховка коштуватиме дешевше, ніж з повним набором опцій.

Страхові компанії заохочують водіїв з безаварійним стажем водіння, пропонуючи знижені тарифи під час пролонгації договору добровільного автострахування. В охочих заощадити є хороша мотивація для акуратної їзди з дотриманням правил дорожнього руху.

Низька вартість може бути сигналом того, що у договорі перераховано багато винятків, тобто випадків, у разі настання яких страхова компанія не стане проводити виплати. Перш ніж підписувати контракт, страхувальнику потрібно уважно вивчити їх.

Вигідним можна назвати не найдорожче і не найдешевше КАСКО, а програму, в якій перелік ризиків оптимально відповідає стилю водіння, умовам, регіону експлуатації автомобіля, фінансовим можливостям страхувальника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus