USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Повноцінно одужати важкопораненому бійцю допомогли небайдужі

13 Травня 2015 11:22
Важкопоранений командир Оперативного прикордонного батальйону «Луцьк-1», підполковник, який внаслідок мінометного обстрілу отримав важкі поранення в зоні АТО, поблизу села Піски, Сергій Мазур отримав «нове життя» для своєї ноги.

Про це на своїй сторінці у мережі опублікувала Наталія Ариванюк.

Так, волонтерка пише, що отримала листа від дружини Сергія Мазура.

Але, насамперед, трохи передісторії.

«...Сергій був Начальником відділу прикордонної служби «Керч», він з тих, хто не зрадив присязі на відміну від своїх інших колег. Після Чонгара потрапив до батальйону «Луцьк-1».

У березні був на передовій в Пісках. До них саме приїхали спостерігачі ОБСЄ, як почався мінометний обстріл, він встиг всіх відправити в укриттях, четверо хлопців залишилися ззовні. Сергій тоді дістав найважчі поранення.

У Красноармійську лікарі врятували йому життя, в Дніпропетровську - руки-ноги, але щоб ними ворушити і щоб на них ходити, чоловік потребував дорогих пластин, які йому мали б вживити хірурги. І це був головний фінансовий тягар його лікування.

Сума, якої потребував Сергій, не захмарна, йдеться все ж таки не про протез, але самотужки вона була йому і його родині не підйомна, близько 150 тисяч гривень. Я знаю, як ми всі виснаженні війною емоційно і матеріально, але разом з тим, я знаю, які дива трапляються....»

Я звернулась особисто до голови правління Благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександра Товстенюка та його заступника Ірини Констанкевич з проханням оплатити дороговартісну пластину, яку лікарі на той момент вже поставили Сергію, бо так потребувала ситуація, і вони прийняли правильне позитивне рішення! Прийміть і від мене подяку за вашу великодушність!

Власне, лист дружини пораненого бійця подано нижче без змін:

«Доброго дня!

Я, Дар’я Мазур, дружина бійця, підполковника Сергія Мазура, даним листом висловлюю слова глибокої вдячності Благодійному фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» за те, що оплатили лікування мого чоловіка Мазура Сергія, командира Оперативного прикордонного батальйону «Луцьк-1», який внаслідок мінометного обстрілу отримав важкі поранення в зоні АТО, поблизу села Піски. Стан його був дуже важкий, для його лікування потрібні були значні кошти, яких сім’я не має.

Від мого імені, від імені мого чоловіка та нашої маленької донечки, низький Вам уклін за те, що не залишились байдужими до нашого горя, подарували надію та можливість повноцінного одужання Сергія, після чого він зможе знову повернутись до виконання свого обов’язку – захисту кордонів нашої Батьківщини. А тепер, завдяки Вашій допомозі, бажання мого чоловіка є реальним та здійсненним.

Попри те, що сума за пластину була дуже значною (86 900,00 грн.), Ви допомогли моєму чоловіку, не знаючи його особисто, адже він перебуває на лікуванні в Києві, в Центральному клінічному госпіталі Державної прикордонної служби. Ваша допомога надійшла у ці складні для всіх нас часи.

Впевнена, що Ваш вчинок є прикладом для наслідування. Надаючи допомогу, Ви даруєте радість і надію!

Бажаємо Вашому фонду творчих успіхів, реалізації усіх задуманих планів, натхнення працівникам, нехай Господь допомагає Вам у Ваших безкорисних справах, а Ваша доброта і щедрість вертаються до Вас сторицею! Миру усім нам. А також хочу подякувати журналістці – Марічці Падалко, волонтерам – Олександрі Тараненко та Наталії Ариванюк, за їхні добрі серця, без допомоги яких лікування мого чоловіка не було б таким успішним та ефективним.

З повагою, та вдячністю Мазур Дар’я».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 13 Травня 2015 11:44
Нехай одужує! Фонду вкотре респект!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus