USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

«Пожертви» Києво-Печерської Лаври сягнули мільйонних «відкатів»

5 Жовтня 2015 08:16
Журналісти зазирнули за церковні лаштунки життя скандального настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, показали його заміський маєток у селі Вороньків під Києвом. Також вони розповіли, як він розпоряджався державними грішми та як генпідрядники реставрації Лаври серед ночі носили мільйони гривень у рюкзаках настоятелю святині.

Новину передає «Преса України» із посиланням на «ТСН».

Крім того, у Воронькові є і гостьовий будинок. А по сусідству знаходиться «будиночок» екс-скарбника Лаври Варсанофія.

Як стало відомо, гроші на реставрацію Києво-Печерської Лаври перераховують з державної казни ще з початку 2000-х. Настоятель святині завжди розподіляв ці значні грошові потоки по-своєму.

У 2009 році в селі Пасічне під Києвом місцева релігійна громада заснувала підприємство «Троїцька артіль». Планували побудувати в селі храм, а заробити на нього вирішили реставрацією Лаври.

Колишній заступник директора компанії «Троїцька артіль» Корнелій Борисов розповів, що для того, щоб отримати підрядні роботи, довелося йти на умови, які були поставлені керівництвом Лаври. У підсумку, значну частину заробленого віддавали особисто Павлу.

«Наприкінці 2011 року я був безпосереднім учасником передачі грошових коштів наміснику Лаври в сумі мільйон 576 тисяч гривень. Це було в будинку намісника Києво-Печерської Лаври, в 42-му корпусі, пізно ввечері. І ввечері ми приїхали з цими двома рюкзаками готівки й передали наміснику монастиря», – заявив Борисов.

З його слів, усі будівельні організації, які працюють у Києво-Печерській Лаврі, частину отриманого прибутку повертали Павлу як пожертву.

«У народі це називається «відкатом». У церкві це називається пожертвуванням», – наголосив екс-заступник директора компанії «Троїцька артіль».

Крім того, будинки для владики Павла та Варсанофія побудувала компанія «Затишний дім». Вона також займалася реставрацією у Лаврі.

«Вони побудували для митрополита Павла і вже митрополита Варсанофій два особняки в селі Вороньків. Це була теж своєрідна жертва від будівельної компанії. Це достовірна інформація, отримана безпосередньо від керівника компанії», – запевнив Борисов.

Також поряд із розкішним маєтком Павла у селі Вороньків є і його величезна ферма.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Ветеран інвалід війн Показати IP 5 Жовтня 2015 08:23
Кому эта информация нужна? Раненные бойцы в госпитале считают, что Путин развязал войну с Украиной, захватил Крым, убивает наших с молчаливого благословения Кирилла. Истинные патриоты-верующие уже уходят из Московского патриархата в Киевский. Именно патриоты не хотят иметь ничего с МП. Жизнь показала кто есть кто: капелланы КП оказывают огромную моральную помощь воинам в борьбе против путинской агрессии. Бойцы на востоке считают УПЦ МП ТРУСАМИ И ПРЕДАТЕЛЯМИ. ЧЕРЕЗ ТРУСОСТЬ И СТРАХ ПЕРЕД ПУТИНЫМ У НИХ НЕ ХВАТИЛО МУЖЕСТВА ДАЖЕ ОСУДИТЬ ПРЕСТУПНУЮ ПОЛИТИКУ ПУТИНА И ХОТЬ ЧЕМ-ТО ПОМОЧЬ НАШИМ ЗАЩИТНИКАМ. Поддерживаю мнение воинов о создании ЕДИНОЙ ПОМЕСТНОЙ ЦЕРКВИ. Это объединит всех православных, как объединили народ события на Донбассе. Ничего московского не должно быть в Украине.
Кріс Показати IP 5 Жовтня 2015 09:01
Попам - люстрацію!!!
Риба Показати IP 5 Жовтня 2015 09:04
Самой страшной угрозой для любого государства является возникновение тоталитарного теократического государства, где власть чиновников поддерживается церковью, а церковь - властью чиновников. Государство должно быть светским. Действующие религиозные организации и принадлежащие им здания, не должны находиться на территории государственных учреждений и субсидироваться государством. Любой государственный чиновник в процессе исполнения служебных обязанностей должен одинаково безразлично относиться ко всем религиозным конфессиям, вне зависимости от исповедуемых им лично убеждений. Экспертиза по вопросам религиозных организаций должна производиться только независимыми экспертами, не имеющих личной религиозной заинтересованности, т.е. экспертами, не состоящими в религиозных организациях .
Рыба Показати IP 5 Жовтня 2015 09:05
Ещё одним аморальным и деструктивным фактором является нарастающая коммерциализация церквей. Многие церкви по существу превратились в корпорации, делающие деньги на "вере в бога". Не только в интересах государства, но и в интересах самих верующих "выгнать менял и торговцев из храма". Государственные чиновники, а так же люди, избранные на государственные должности в ходе демократических выборов, не имеют права спонсировать религиозные организации из государственного бюджета, а также жертвовать, перечислять, переводить бюджетные средства на счета любых религиозных организаций. Религиозные организации должны быть лишены любых налоговых льгот, прежде всего в тех случаях, когда речь идёт о коммерческой деятельности, не связанной с прямой необходимостью отправления культа. Данные по коммерческой деятельности самых крупных религиозных организаций и церквей, включая их налоговые декларации, должны быть немедленно опубликованы в открытой печати, и публиковаться в дальнейшем не реже одного раза в год.
Анонім до Рыба Показати IP 5 Жовтня 2015 10:33
Вообще говоря, ты демонстрируешь свое полное незнание истории церкви. Хочешь возразить? Тогда объясни, что такое "десятина", и когда она появилась. Это по поводу сейчас церковь стала коммерционной организацией.
Та до лампочки до Анонім Показати IP 5 Жовтня 2015 13:49
нам історія церкви. Йдеться мова про те, що в сучасному світі людська особина розглядається лише як засіб збагачення для різного роду фінансових паразитів - енергетиків, газівників. медиків, ментів і, в тому числі, церковників.
Анонім до Та до лампочки Показати IP 5 Жовтня 2015 14:46
Да просто церковь возглавляет этот список. И возглавляет с момента своего рождения.
Рыба до Анонім Показати IP 5 Жовтня 2015 14:00
А я не обязан её знать!!!! Для меня это пустой звук. Возражать и объяснять не собираюсь,
Рыба до Анонім Показати IP 5 Жовтня 2015 14:01
Для меня история церкви то же самое, что обмен веществ у Буратино
Анонім до Рыба Показати IP 5 Жовтня 2015 14:47
Итак для тебя история твоего народа то же самое, что обмен веществ у Буратино. Ведь история церкви является неотъемлемой частью истории народа.
Рыба до Анонім Показати IP 5 Жовтня 2015 14:59
Дааа... видно, что попы постарались запудрить тебе мозги... тут в наличие полноценное ПГМ
Анонім до Анонім Показати IP 5 Жовтня 2015 15:08
"Ведь история церкви является неотъемлемой частью истории народа. " Это же надо до такого додуматься)))) Смех да и только
Анонім до Анонім Показати IP 5 Жовтня 2015 17:22
Извини, но доминирующие в обществе религиозные учения, если из них отбросить всякую мистику, отражали, отражают и будут отражать общепринятый этический кодекс этого общества, навязываемый верующим. Поэтому они и имеют такое влияние на необразованную часть населения. Между прочим, мировая тенденция такова, что с ростом благосостояния религиозность общества падает. В СССР подобную роль пытались играть Дома Полит Просвещения.
А до Анонім Показати IP 6 Жовтня 2015 08:08
Не отражали, не отражают и не будут отражать!
Трикаш Лена Показати IP 5 Жовтня 2015 10:15
Ужас
Анонім до Трикаш Лена Показати IP 5 Жовтня 2015 10:36
В чем именно - ужас? Авторы хорошие ученики, а учатся у президента, который на днях сказал, например, - Обама свою речь в ООН почти полностью посвятил Украине. Фактически - упомянул семь раз в двух соседних абзацах получасовой речи.
Трикаш Показати IP 5 Жовтня 2015 11:35
Ужас в поведінці батюшки.
Кріс до Трикаш Показати IP 5 Жовтня 2015 15:15
Не "батюшка", а поп
Прихожанин УПЦ Показати IP 5 Жовтня 2015 18:37
Щирі українські патріоти Ви проти Росії ,то чому ви пишете по російські в кометарах 2 людини написали на своїй мові.Журналістам нема чого роспостроняти привязалися до церкви ,колись Бог накаже розумно вихований в православній сімї теперишній журналіст цього не буде писати ,а якщо батьки були проти церкви не ходили що від дітей чекати пишуть бруд а вхід в церкву не знають з якої сторони .Корнелій Борисов підкуплений владою журналістами за все Відповість кожен на СТРАШНОМУ СУДІ ЗА ВСЕ ЩО РОБИВ РОБИТЬ БУДЕ РОБИТИ
Кріс до Прихожанин УПЦ Показати IP 7 Жовтня 2015 13:00
А "роспостроняти" це на якій мові?
одег Показати IP 5 Жовтня 2015 19:36
все поповские резиденции национализировать церквям оставить только территорию церкви остальное отобрать!! попов - люстрировать оставшихся пересажать! ато прихожане кормят- поят дармоедов а попяра помахал кадилом-срубил бабло и наливочку с монашками жрёть! развелось как блох у дворняжки и творят что хотят! разогнать половину!!!!
не пацик Показати IP 7 Жовтня 2015 06:58
резеденти і агенти кгб-фсб повинні жити скромно дотримуватися правил конспірологіі а ці нарушили дисципліну-розтринькали гроші на авто-маетки-коханки-шикарну одежу-випивку- жратву : Неминути тепер покарання-декого розжалують до прапорщика- декому обьявять стогача-чи просто виговор-а можуть і дати усипляючу пігулку щоб публічно непосповідався : Ото такі слуги в попа Гундяева -зовсім дисципліна відсутнья :

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus