USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Пожежу в лісі гасили вихованці липинського дитбудинку «Аркен»

21 Листопада 2008 12:47
Управління МНС України у Волинській області провело акцію під назвою «Запобігти. Врятувати. Допомогти» у дитячому будинку «Аркен», що у селі Липини під Луцьком, – повідомляють 21 листопада «Волинські Новини».
Як інформує Асоціація захисту прав молоді Волині, працівники управління підготували для дітей справжні «атракціони»: втримати пожежний рукав, із якого зі страшною силою б’є струмом вода, посидіти в пожежній машині під її мигалки та сирени, перерізати металеву трубу величезними «ножицями».
Акція продовжилася виставою, яка ілюструвала дітям правила безпечної поведінки. Малий, необізнаний із елементарними правилами безпеки Колобок, постійно просив у дітей поради: чи брати сірники у підступної лисички, чи спілкуватись на вулиці із незнайомим зубатим вовком, чи можна вживати ліки, не запитавши у дорослих, вимірювати температуру термометром, куди телефонувати у разі виникнення пожежі.
А потім для майбутніх пожежників приготували справжнє випробування: загасити полум’я у лісі річковою водою. Щоправда полум’я було паперовим, річка із тканини, а відерця – іграшковими. Діти відповідально поставились до завдання і вміло гасили вогонь.
Щоб справжні пожежники могли вчасно запобігати, рятувати і допомагати, вони повинні швидко реагувати і діяти. Про це діти теж дізналися, коли тренувались наввипередки одягати свої светри.
Подібні акції неодноразово проводяться для дітей у загальноосвітніх школах, а до дитячого будинки пожежники завітали вперше. Після зустрічі переважна більшість дітей висловили бажання у майбутньому мати таку професію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus