USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Позовну заяву Мельника до Шелепа лишили без розгляду. ФОТО

22 Березня 2013 13:39
Луцький міськрайонний суд лишив без розгляду позовну заяву регіонала, начальника Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Волинської ОДА Андрія Мельника до координатора Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайла Шелепа. Причиною такого рішення суду, мовляв, стало те, що ні позивач, ні його представник двічі підряд не з’являлися до суду, - повідомили у прес-службі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

Нагадаємо, 7 лютого у Луцькому міськрайонному суді під головуванням судді Лариси Іщук розпочався розгляд цивільної справи за позовом члена Партії регіонів Андрія Мельника до координатора виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайла Шелепа «про захист честі, гідності та ділової репутації».

Сам позивач на попереднє судове засідання не прийшов: його інтереси представляв адвокат Андрій Гусак. Натомість відповідач - Михайло Шелеп, свою позицію представляв особисто. Під час попереднього судового засідання сторони озвучили свої позовні вимоги та заперечення на них, а також надали докази на підтримку своїх позицій.

Так, Андрій Гусак стверджував, що Шелеп під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА, що відбувалась 26 жовтня 2012 року у Луцьку, поширив недостовірні відомості про Андрія Мельника, що завдало останньому моральних переживань. В якості доказів він подав перелік статей, у яких йшлося про цю прес-конференцію. А саме публікації, розміщені на веб-сайтах: Громадянської мережі ОПОРА, «Волинський інформаційний портал», «Подробности» та «Українська правда».

Натомість, Михайло Шелеп заперечив претензії позивача та заявив, що він не поширював недостовірної інформації та жодним чином не ображав честі і гідності регіонала. Як докази своєї правоти він надав суду аудіозапис згаданої прес-конференції та аудіозаписи з навчань членів ДВК, що були тоді оприлюднені громадським діячем. Крім того, були надані розшифровка тексту виступу Шелепа на прес-конференції та логіко-лінгвістичний висновок вищезгаданих текстів спеціаліста в галузі української лінгвістики.

На думку Михайла Шелепа, адвокат Мельника не був добре ознайомлений зі справою, й відповідно не зміг точно пояснити претензій позивача та аргументовано представити свої докази. Саме через це представник ОПОРИ вніс клопотання про те, щоб викликати на наступне судове засідання самого позивача - Андрія Мельника, де б він особисто пояснив відповідачу, у чому саме полягають його претензії.

Після цього призначили ще два судові засідання: 25 лютого та 13 березня. На обидва засідання ні представник позивача, ні сам Мельник до суду так і не з’явилися. Тому суддя ухвалила рішення лишити без розгляду позов регіонала до опорівця.

«Очевидно Андрій Мельник зрозумів абсурдність своєї позовної заяви і, тому не вважав за потрібне доводити справу до кінця», - прокоментував ситуацію Михайло Шелеп.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 22 Березня 2013 14:12
Так Шелепа в суді не було.
Одногрупник Показати IP 22 Березня 2013 15:02
Колись Мельник і Шелеп були одногрупниками. А зараз честь і гідність по судам шукають. Ви ще б хлопці на пістолях стрілялися (так еффектніше), тай в загальноукраїнських ЗМІ про вас статейку б написали. Уявляєте заголовки " Два доморощених провінційних дуелянта ..і.т.д. Ну як хлопці звучить? Видно, що політика пішла Вам не на користь. Через ваші висосані з пальця конфлфлікти група так після випуску у поному складі не збиралась... Честь і гідність необхідно доводити життєвими прикладами. Одним із прикладів честі є сміливість вибачати і вибачатись. А те що Ви зараз робите честі не додає... Не ганьбіться, майте розум.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus