USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

ПП «Ягодин – Дорогуськ» найрезультативніший: за рік єЧергою скористалися понад 640 тис. вантажівок і автобусів

17 Грудня 2023 13:56
За рік роботи електронного сервісу єЧерга ним скористалися для перетину кордону в автомобільних пунктах пропуску 642 тис. вантажівок та автобусів.

Про це повідомила пресслужба Мінвідновлення.

«Рік тому Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціювало створення єЧерги для перетину кордону – послуги, яка дозволяє водіям керувати своїм часом. Сьогодні єЧерга – це про 642 тисячі перетинів кордону, з яких майже 28 тисяч автобусів», – ідеться у повідомленні.

Найчастіше послугою користувалися українські (81,2%), польські (6,7%) і турецькі перевізники (4,3%).

Читати ще: «Ягодин» цілком розблоковано: які черги там нині

Найрезультативнішим став пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» – тут єЧергою для перетину кордону скористався кожен четвертий вантажний транспортний засіб.

Для постійної підтримки перевізників було створено колцентр; його оператори вже прийняли та опрацювали майже 150 тис. звернень.

Мінвідновлення зараз веде роботу над масштабуванням сервісу єЧерга для всіх транспортних засобів, зокрема, і для легкового транспорту.

У річницю запуску проєкту міністерство презентувало ще одне важливе оновлення – відкриття всіх номерів транспортних засобів у системі.

Читати ще: Польські перевізники добилися через суд дозволу відновити блокаду на кордоні

«Тепер кожен користувач бачитиме номер вантажівки повністю. Цим рішенням ми даємо можливість кожному слідкувати за коректністю роботи системи та верифікувати, чи дійсно вантажівка з єЧерги заїжджає на пункт пропуску», – повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Як повідомляли, Україна стала однією з перших країн у світі, яка запровадила електронну чергу перетину кордону, і першою у світі, де електронна черга перетину кордону стала безкоштовною для перевізників.

Із листопада в системі єЧерга є можливість автоматичного порівняння інформації щодо вантажного транспорту з даними про перетин кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus