USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Працюємо по-новому»: чому працівники Луцької міської ради потрапили під скорочення?

26 Квітня 2021 21:46
У Луцькій міській раді затверджують нову структуру виконавчих органів та скорочують загальну чисельність штатних одиниць. Це пов’язано із певними нововведеннями та змінами у законі та децентралізацією влади.

Про це стало відомо під час бюджетної комісії Луцької міської ради 26 квітня.

Як повідомила начальниця відділу кадрів міськради Віра Гудима, проект рішення підготували через зміни в чинному законодавстві, а також через необхідність організації роботи виконавчих органів у зв’язку із приєднанням до Луцька територіальних громад.

«Рішенням пропонується скоротити кількість виконавчих органів із 38 до 36, а також скоротити чисельність працівників на 25 штатних одиниць. Ще є чотири особи, які працюють головними бухгалтерами сільських рад, що ліквідовуються. Вони є членами ліквідаційних комісій. Станом на сьогодні вони у складі відділу обліку та звітності, а після того, як вони завершать свою роботу з ліквідації сільських рад, ці посади також скоротять. Тобто, всього під скорочення підлягають 29 штатних одиниці, але чотири із них скоротять дещо пізніше. Цих людей звільнять у відповідності до чинного законодавства, попередивши про це заздалегідь. Протягом двох місяців вони ще будуть працювати», – заначила Віра Гудима.

Зі слів посадовиці, на початку травня цього року розпочнуть роботу нові структури виконавчих органів влади, тому людей поступово будуть переводити на нові посади.

«Згідно з чинним законодавством буде низка посад, на заміщення яких оголосять конкурси. Тобто орієнтовно два місяці потрібно для того, щоб усе запрацювало по-новому», – зазначила начальниця відділу кадрів.

Окрім того, департамент фінансів та бюджету Луцької міської ради переіменують на департамент фінансів, бюджету та аудиту, департамент сім’ї, молоді та спорту – на департамент молоді та спорту Луцької міської ради.

Натомість, ліквідують:

– управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради;

- управління освіти Луцької міської ради;

- управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради;

– управління містобудування та архітектури Луцької міської ради;

– управління земельних ресурсів Луцької міської ради;

– управління з питань праці Луцької міської ради;

– управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради;

– відділ інформаційної роботи Луцької міської ради;

– відділ кадрової роботи та нагород;

– відділ зв’язків з громадськістю.

Нагадаємо, проект рішення про реорганізацію штатної структури Луцької міської ради розглянуть на найближчій сесії. Внаслідок реорганізації окремі структурні підрозділи будуть ліквідовані, інші ж – оптимізовані та об’єднані.

Передбачається скорочення чисельності штатних одиниць із 692,5 до 667,5.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 26 Квітня 2021 22:01
І так толку немає,то ще й ліквідують управління.Звернувся раз,то побігав по кабінетам,а тепер взагалі нічого не виясниш.
скептик до Анонім Показати IP 26 Квітня 2021 22:30
не переживай. заміість ліквідованих управлінь і відділів будуть департаменти. і на манєже всьо тє же, тільки з більшими зряплатами.
Цікаво Показати IP 26 Квітня 2021 23:10
Зазвичай скорочення чиновників приводить до збільшення їх загальної кількості. Так і тут, думаю невже ж скоротять... аж раптом читаю "на початку травня цього року розпочнуть роботу нові структури виконавчих органів влади, тому людей поступово будуть переводити на нові посади". Закон природи є закон природи!
Мошко з Вульки Показати IP 26 Квітня 2021 23:19
Та хіба то порядок - то ж бардак ! От у мене колись був бардак - отам був порядок !
Оля Показати IP 27 Квітня 2021 07:20
А бібліотеки ,яких 14 в Луцьку,з яких 3 - обласні ,то потрібні.По 100-60чол сидить.Мільйонни ідуть на їх утримання.Зарплати по 15-20тисяч.А до них ніхто зараз не ходить-все можна взяти в Інтернеті і нові видання,а там все старе.
Читачка Луцьких бібл до Оля Показати IP 27 Квітня 2021 09:40
Мені шкода вас, пані Олю. Коли ви останній раз були в бібліотеці? Вони сучасні, цікаві багато нових книг. Я і мої діти читаємо у бібліотеці. Електронна книга ніколи не замінить електронну!
Молодий бібліотекар до Оля Показати IP 27 Квітня 2021 09:56
Шановна Олю, в Інтернеті на даний час сучасні нові видання (електронні чи друковані книги) коштують не дешево. Ніякий автор не закине в Інтернет книгу безкоштовно у вільний доступ, а якщо є вони в наявності - то або вкрадені або скопійовані. Зарплати по 15-20 тисяч? Хм, повірте бібліотекарі такої зарплати не отримують, вона менша в 4-5 разів. 100-60 чол. сидить? Хм, напевно ви дійсно давно були в бібліотеці. На даний час бібліотекарі виконують дуже багато функцій і роботи, а не просто видають книги.
олег Показати IP 27 Квітня 2021 11:21
а в селі де проживає 100 людей потрібен бібліотекар. Щоб не вигнали з роботи вона силою приносить додому та впарює якийсь радянський комуністичний літературний мотлох якого ніхто не читає , а через тиждень сама його забирає. Посаду фельшера скасували, а бібліотекар і завклуб незаменімі люди
Народна прокуратура Показати IP 27 Квітня 2021 13:16
До Оля. Оце точно, терміново закрити всі бібліотеки, театри, освітні заклади й залишити тільки манікюрні салони, кафе і фітнес-клуби. Бо "Олям" мізки не потрібні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus