USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ПАТ «Електротермометрія» у Луцьку перевірить прокуратура

14 Березня 2015 11:50
На заводі ПАТ «Електротермометрія»в Луцьку почалося масове скорочення працівників. Причина цього, зі слів учасників акції протесту, – грудневий страйк заводу.

Так, 13 березня 2015 року під час позачергової сесії Волинської обласної ради перший заступник голови ради Олександр Пирожик озвучив депутатський запит до прокурора області Дмитра Чепіжака щодо правомірності масових скорочень на луцькому ПАТ «Електротермометрія», під які потрапляють учасники нещодавніх акцій протесту проти свавілля керівництва підприємства.

Нагадаємо, біля стін заводу, що знаходиться на вулиці Ковельській, 40 у Луцьку, страйкувати вийшла майже сотня ображених містян. Їх обурило те, що учора, 1 грудня, голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що на «приборзаводі» майже ліквідували заборгованість із виплати з заробітної плати, погасивши борг у 600 тисяч гривень. Лучани запевняють, що така дезінформація стала «останньою краплею у чаші терпіння» працівників «ЕТМ». Адже, зі слів працівників, востаннє заробітну плату вони бачили в листопаді – тоді їм видали половину коштів за вересень.

Після зборів з керівником установи Юрієм Малихіним, які закінчились обіцянками виплатити заборгованості по заробітній платі, колектив вирішив шукати правди в керівників області.

Навіть створили робочу групу, аби вивести луцький завод з кризи.

Після грудневого страйку, як стверджують заявники, на заводі почалося масове скорочення працівників. У першу чергу під скорочення, з їхніх слів, потрапили ініціатори акції протесту, які стали на захист трудового люду. Це зокрема Сергій Орлов, Наталія Омельченко, Володимир Чекус та інші. Вони переконані, що адміністрація підприємства в такий спосіб розправляється з ними через їх активну громадянську позицію. Заявники вважають, що достатніх підстав для їх скорочення в адміністрації не було.

«Викликає низку запитань і позиція місцевого, ще, вочевидь, «совдепівського» профспілкового комітету. Замість відстоювати законні права та інтереси своїх працівників та не допускати погіршення їх умов та оплати праці, профком потурає адміністрації заводу, даючи згоду на зміну робочого графіка, зокрема перехід у 2015 році на триденний робочий тиждень», – зауважив із цього приводу Олександр Пирожик.

Депутат обласної ради звернувся до прокурора з тим, аби компетентним органам були дані доручення здійснити перевірки щодо можливих порушень трудових і соціальних прав працівників заводу, зокрема підставності та правомірності зазначених скорочень працівників підприємства. А в разі виявлення порушень трудових чи соціальних прав трудівників заводу, у тому числі права на захист своїх трудових і соціальних прав – були вжиті заходи щодо усунення виявлених порушень, відновлення порушених прав працівників, притягнення винних до відповідальності, передбаченої Законом, та недопущення подібного в подальшому.

Більшістю голосів сесія підтримала запит Пирожика щодо необхідності здійснення відповідних перевірок на ПАТ «Електротермометрія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 14 Березня 2015 13:14
Скорочення працівників - це один методів зберегти підприємство.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 14 Березня 2015 16:09
ДІДО, шановний, У вас "клепка" в голові є? Що ви верзете!? Поверніть голову назад у буремні 90-і і порівняйте із сьогоденням та існуючим безробіттям в УКРАЇНІ. Оце є результат подібного "геніального" мислення та підходу до проблем в стилі ДІДО. В результаті , що ми маємо? Україна по суті залишилась без засобів виробництва(заводів, фабрик, багатьох стратечічних підприємств ) і людям немає де заробляти. Таким методом дерибанили заводи і далі продовжують це робити. ІДІТЬ ДІДО НА ЗАВОД "ЕТМ" і працюйте і не робіть із себе "знатока" виробництва в якому нічого не тямите!
Лучанин Показати IP 14 Березня 2015 13:38
Особливо, як скоротять небайдужих, відразу підприємство з банкрута стане прибутковим! Люди, борітеся за свої права.
дідо до Лучанин Показати IP 14 Березня 2015 13:51
якщо людей не скоротити та продовжувати нараховуватити зарплату,то підприємство скоріше загнеться. Такий метод випробовували в 90х , розвалом підприємств. бо хотіли угодити робітникам.Ні заводів ,ні робітників.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 14 Березня 2015 16:21
РЕПЛІКА. ЗАРПЛАТА робітникам нараховується за виконану роботу від виробітку, шановний , це не ставка ! Просто так ніхто там не нараховує! ЗРОБИВ-ОТРИМУЙ! Ясно, ,ДІДО! АЛЕ Ж ЗАРОБЛЕНЕ НЕ ПЛАТИЛИ ! Приміряйте на себе цю ситуацію та НЕ ВМИКАЙТЕ ДУРНЯ бо подібні ваші дитячі тролі смішно читати. Видно, що людина дуже далека від виробництва.
дідо Показати IP 14 Березня 2015 16:28
Корінний лучанин - типовий совок. Через таких розвалилися багато підприємств, які бачили особисту вигоду,а не переживали за долю самого підприємства.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 14 Березня 2015 16:52
ЧИТАЙ свої коментарі , в них явна ознака мімікрії та відсутність чіткої позиції та думок, які зрештою протирічать між собою : ТО ПОДАВАЙ ДІДОВІ СКОРОЧЕННЯ ЯК СПАСІННЯ , ТО ТЕПЕР ПРОЯВЛЯЄТЬСЯ ЖАЛЬ ЗА РОЗВАЛЕНИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ, ЯК САМ ТОГО БАЖАВ У ЦИХ ДУРНИХ КОМЕНТАХ! СЛУХАЙ, ДІДО, іди вчись якщо недовчився або погано вчився та працюй і не сміши людей! До речі, ті люди яких "поскорочували" на "ЕТМ" якраз і переживали за ДОЛЮ самого заводу, на відміну від тебе "розумного" зі сторони . І ще одне, щоб тобі було ясно та зрозуміло і щоб ти закрився- я цих людей знаю, так як і знаю що пишу!
дідо до Корінний лучанин Показати IP 14 Березня 2015 17:05
Непотрібно переживати за долю підприємства, потрібно просто виконувати роботу ,яку наказали власники приватного підприємства. Щось не подобається,то нехай шукають собі краще місце або відкривають своє підприємство.
Я до дідо Показати IP 15 Березня 2015 04:52
Юрка Малихін, це ти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus