USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Працівникам волинського музею-скансену в Рокинях боргують заробітну плату за 2 місяці

31 Грудня 2020 13:46
Працівники музею історії сільського господарства Волині, що у Рокинях, не отримали заробітну плату за листопад та грудень.

Про це Суспільному Волині розповів директор музею-скансена Олександр Середюк.

Боргують працівникам за два місяці 108 тисяч гривень зарплати, – каже Олександр Середюк. У зв’язку з пандемією штат музею скоротили з 12 працівників до семи. Ці люди проводять екскурсії, охороняють об’єкти та доглядають територію. Олександр Середюк розповів, що не заробили грошей через відсутність туристів та карантин. Зазнали збитків на 140 тисяч гривень.
Бухгалтерка музею Тетяна Ванюрська каже, що згідно з рішенням комісії кошти в музею забрали: «Яким чином, яка процедура була, нам не повідомили. Зарплата є захищена стаття, так само як і електроенергія. Яким чином можна гасити заробітну плату одних людей за рахунок інших мені не відомо».

Заступник начальника обласного управління культури Валерій Дмитрук розповів, що на 2020 рік на музей-скансен з бюджету області виділили 609 тисяч гривень. Цих грошей вистачило по жовтень включно. Решту музей мав би заробити сам. Посадовець каже, що на період листопад-грудень було зроблене подання на дофінансування заробітної плати працівників скансена. Але на засіданні бюджетної комісії 21 грудня, не тільки з управління культури, а й з інших розпорядників, кошти зекономлені установами на енергоносії були спрямовані на потреби медицини.
Грошей для фінансування скансену на цей рік у бюджеті немає. Так прокоментував ситуацію голова обласної бюджетної комісії Орест Маховський. З 5 січня члени бюджетної комісії будуть спілкуватися з очільником цього музею, для того, щоб почути стратегію та план на 2021 рік, і зрозуміти які ресурси він готовий вкласти в розвиток музею в рамках своєї половини. За результатами буде прийнято рішення про фінансування музею, – каже Орест Маховський.
Щодо погашення зарплати працівникам музею за листопад-грудень бюджетна комісія шукатиме гроші на початку січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 31 Грудня 2020 16:09
Хотілося б що б новому році все складалося як найкраще. Є територія є експонати є вихід до ставка. І три крапки. Але з другої сторони є козаки. Є всякий гуртки інше...Керівник не на місці.
sms Показати IP 31 Грудня 2020 16:29
"він готовий вкласти в розвиток музею в рамках своєї половини". Виходить, що половина музею вже не належить області. Що далі...?
Є питання ! Показати IP 31 Грудня 2020 18:32
Шось не так в тому королівстві !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus