USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк прийме у власність музей-скансен у Рокинях

23 Липня 2021 13:06
Капітал Музею історії сільського господарства Волині – скансену в Рокинях прийме у власність Луцька громада.

Про це йшлося 23 липня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Члени комісії розглянули питання Про надання згоди на прийняття у власність Луцької міської територіальної громади частки статутного капіталу Музею історії сільського господарства Волині – скансену, що належить спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Керівниця відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко розповіла, що музей міститься в Рокинях на землях, що після приєднання увійшли до складу Луцької громади.

«Ще в березні ми звернулися до обласної ради та повідомили, що взяли його в міську комунальну власність. У квітні облрада прийняла рішення про передачу частки статутного капіталу Музею історії сільського господарства Волині – скансену. Ми додатково вивчали питання, поїхали на місце, оглянули музей, оцінили, в якому стані перебувають експонати, – сказала вона. – Відповідно до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», обов’язково потрібна згода на прийняття цієї власності, тобто рішення про передачу. Якщо ми зараз надамо згоду про прийняття закладу в комунальну власність, далі будемо оформляти акти передачі майна, а це потягне за собою потребу прийняти статут уже в новій редакції».

Як зазначила, капіталу як такого в закладу немає і він навіть не прописаний у статуті скансену.

«Музей є правонаступником Міжгосподарського музею історії сільського господарства Волині, тобто свого часу засновниками цього музею були колгоспи. Далі, коли колгоспи розвалилися, управління і збереження цього музею перейняв на себе Олександр Середюк. На сьогодні музей є комунальним закладом… Засновниками музею є Волинська обласна рада, приватні особи Олександр Середюк і Тимофій Янко», – сказала Алла Грабко.

Урешті комісія підтримала проєкт рішення та рекомендувала його на розгляд сесії Луцької міської ради.

Як ми писали раніше, депутати облради погодили проєкт рішення про передачу частки обласної ради в музеї-скансені Луцькій громаді. В міській раді вивчали, як можна буде його розвивати, зважаючи на значну приватну частку активів закладу. Так, Волинській облраді належить 51% активів, 45% перебувають у власності Олександра Середюка, а 4% – у власності Тимофія Янка.

Нещодавно директором закладу став керівник спортивного клубу козацьких бойових мистецтв «Герць» Роман Ковальчук.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus