USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скансен у Рокинях зроблять туристичною родзинкою Луцької громади

31 Липня 2021 12:48
Музей історії сільського господарства Волині – скансен у Рокинях хочуть зробити туристичною родзинкою Луцької громади.

Про це йшлося 30 липня під час засідання 15-ї сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення Про надання згоди на прийняття у власність Луцької міської територіальної громади частки статутного капіталу Музею історії сільського господарства Волині – скансену, що належить спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Нагадаємо, депутати облради погодили проєкт рішення про передачу частки обласної ради в музеї-скансені Луцькій громаді. В міській раді вивчали, як можна буде його розвивати, зважаючи на значну приватну частку активів закладу. Так, Волинській облраді належить 51% активів, 45% перебувають у власності Олександра Середюка, а 4% – у власності Тимофія Янка.

Після прийняття закладу в комунальну власність Луцької громади оформлятимуться акти передачі майна. Нещодавно директором закладу став керівник спортивного клубу козацьких бойових мистецтв «Герць» Роман Ковальчук.

Міський голова Ігор Поліщук наголосив, що передача музею Луцькій громаді – правильне рішення.

«Такий музей є родзинкою нашої громади. Він може стати ще одним цікавим місцем, яке приваблюватиме туристів, тому що насправді автомобілем з центру міста до музею їхати 15-20 хвилин. На мою думку, були певні прогалини в організації ефективної роботи цього музею з погляду маркетингу, менеджменту, але сьогодні є новий керівник, який має план розвитку цього закладу, чітке покрокове бачення змін, які там необхідно зробити. Я провів певні переговори з людьми, які зацікавлені інвестувати в цей музей на безповоротній основі свої кошти для того, щоб зробити його кращим. Я переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо зробити його популярним, цікавим для лучан і для всіх гостей, які приїжджають до нас», – сказав мер.

Він додав, що зараз тривають перемовини з Олександром Середюком щодо можливого викупу його частки.

«Трошки більш як мільйон гривень у рік обходиться функціонування музею. Ми до кінця року забезпечимо ту суму коштів, яка необхідна для того, щоб закінчити успішно рік. А на новий сезон підготуємо бюджет із капітальними вкладеннями, які необхідно зробити, і будемо розпочинати нову сторінку цього музею», – зауважив Ігор Поліщук.

Депутатка Катерина Шкльода розповіла, що з приходом нового керівника музей-скансен тільки якісно виграв, адже прибутки, які почала отримувати установа, значно зросли й уже за кілька місяців перевищують прибутки за весь минулий рік.

«Політика маркетингу і управління дуже змінилася. Можу сказати, що від цього музей тільки виграв», – сказала вона.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олександр Показати IP 31 Липня 2021 14:16
В смислі "хочуть зробити"? А хіба раніше не хотіли??? Мабуть, так "хотіли", як і "хотітимуть".
Анонім Показати IP 31 Липня 2021 21:00
То як по нашому. Розвалити, не дати фінансування. А тепер родзинкою!
СОМ Показати IP 1 Серпня 2021 21:09
Дякую Голові ради, дякую депутатам, що після їх Рішення, нарешті появилося "світло в кінці тунелю". І це треба було 5 років тероризувати Музей, знімати фінансову дотацію, надсилати числені перевірки, щоб тепер дійти до такого простого і правильного рішення:«Такий музей є родзинкою нашої громади. Він може стати ще одним цікавим місцем, яке приваблюватиме туристів..." (І.Поліщук). Та якби мені дали хоча б половину тієї суми, яку виділяють на ремонт музею в Колодяжному (11,5 млн.грн!), то я б його зробив би таким, що всі туристи не вилазили з Рокинь, ні влітку, ні зимою. А те, що у 2 рази збільшилися доходи у музеї в порівненя із минулим роком, то у минулому році (ви уже забули) був суворий режим КАРАНТИНУ.
Житель Рокинь Показати IP 3 Серпня 2021 01:11
Краще дорогу зробіть яка з‘єднує Рокині з трасою Луцьк-Ковель, а то неможливо їздити, яма на ямі!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus