USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Працівникам «Волиньторфу» вручили грамоти від голови облради

30 Серпня 2016 16:37
Працівники вугільної та торф’яної галузей України кожної останньої неділі серпня відзначають професійне свято – День шахтаря. У село Прилісне Маневицького району, де розташована головна філія державного торфовидобувного підприємства «Волиньторф», на урочистий захід завітали народний депутат від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ірина Констанкевич, гендиректор державного концерну «Укрторф» Андрій Озерчук, заступник голови райради Ігор Терещенко та сільський голова Прилісного Наталія Цісарук. Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПУ.

Під час урочистостей директор ДП «Волиньторф», депутат облради від УКРОПу Іван Киричик наголосив, що лише завдяки важкій праці робітників, підприємство виконує програму по видобутку та забезпечує волинські оселі та бюджетні установи торфобрикетом.

З нагоди свята від голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці подяки та почесні грамоти працівникам вручила Ірина Констанкевич.
Сергій Абрамчук, якого відзначили почесною грамотою, під час заходу розповів, що працює на заводі вже 17 років, починав слюсарем першого розряду, нині – бригадир зміни машиністів. Роботою задоволений, бо і зарплата хороша, і ставлення до працівників. Хоча зараз колектив боїться, що вже за два роки «Волиньторф» може зупинитися. Річ у тім, що у 2002 році внесли зміни до Земельного кодексу і всі торф’яники глибиною більше 1 метра віднесли до особливо цінних земель. Тож зміна їх цільового призначення можлива лише для об’єктів загальнодержавного значення, тобто тих, які займаються прокладанням нафтопроводів, ліній електропередач. У 2007 році також заборонили зміну цільового призначення земель Державного лісового фонду без погодження з урядом. А саме на території лісів найбільші торф’яники. З часу підписання договору земельної ділянки до початку видобутку торфу проходить два роки. Згідно із процедурою, на погодження у Кабмін проект землеустрою щодо відведення цих земель повинна подати Волинська облдержадміністрація. А цього ще досі не зроблено.

Разом з тим, Ірина Констанкевич наголосила, що функціонування торфозаводу торкається як життєдіяльності усіх бюджетних організацій Волині, так і робочих місць для 408 працівників. «Сьогодні ціна за 1000 кубометрів газу – 7200 гривень, що рівноцінно 2-м тонам брикету. Але ціна останнього – 684 гривні за тону, – зауважила депутат. – Проблема виділення земель під розробку потребує нагального вирішення на державному рівні. Ми маємо досвід приватизації держпідприємств. На жаль, у таких важливих галузях як енергетична, приватизація тягне за собою негативні наслідки. Ці заводи мають залишитись державними і слугувати громаді».


На останній сесії Волиньради новоствореному комунальному підприємству «Волиньприродресурс» з ініціативи голови облради Ігоря Палиці надали у користування торф’яні родовища у Камінь-Каширському і три торфовища у Маневицькому районах. Як тільки «Волиньприродресурс» отримає дозвіл на їх розробку, «Волиньторфу» не потрібно буде більше «вибивати» площі для видобутку торфу в Кабміні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сучасність Показати IP 30 Серпня 2016 20:50
Совок совковий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus