USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

КП «Волиньприродресурс» надали надра

14 Липня 2016 15:27
Депутати Волинської обласної ради надали комунальному підприємству «Волиньприродресурс» родовища торфу, мідної руди та газу.

Про це стало відомо під час засідання Волинської обласної ради сьогодні, 14 липня.

Так, депутати проголосували за надання КП «Волиньприродресурс» низки родовищ торфу, мідної руди та газу, аби підприємство змогло розпочати процедуру отримання ліцензій на видобування корисних копалин.

Під час розгляду питання щодо родовищ торфу виступив очільник ДП «Волиньторф», депутат облради від фракції «УКРОП» Іван Киричик, який нагадав, що підприємство уже 2 роки чекає від облдержадміністрації погодження родовищ.

Мова - про 205,1 гектари лісових земель. Відповідні документи вже неодноразово розробляли, погоджували. Але, згідно із процедурою, проект землеустрою щодо відведення цих земель на погодження у Кабмін повинна подати Волинська облдержадміністрація, та ситуація штучно «гальмується».

На думку депутата, це може призвести до закриття заводу. «Якщо б у нас це вирішувалося на місці, то, ймовірно, завод би не ризикував зупинитися. Якщо ж КП «Волиньприродресурс» буде мати дозволи на розробку, то і «Волиньторфу» буде набагато простіше отримати торф’яники в розробку», - наголосив Киричик.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРИВАТИЗАЦІЯ НЕ ПРОЙДЕ: «ВОЛИНЬТОРФ» ХОЧЕ ЗАЛИШИТИСЯ ДЕРЖАВНИМ

Крім того, депутат зауважив: чинне законодавство регламентує складну процедуру використання родовищ торфу.

«У 2002 році внесли зміни до Земельного кодексу і всі торф’яники глибиною більше 1 метра віднесли до особливо цінних земель, – пояснює Іван Миронович парадокси ініціатив нардепів. – Тепер зміна цільового призначення таких земель можлива лише для об’єктів загальнодержавного значення, тобто тих, які займаються прокладанням нафтопроводів, ліній електропередач. Але це ще не все. У 2007 році також заборонили зміну цільового призначення земель Державного лісового фонду без погодження з Кабінетом Міністрів. А саме на території лісів знаходяться найбільші торф’яні родовища. Від моменту підписання договору земельної ділянки до моменту видобутку торфу проходить два роки. У нас фактично часу вже немає. Неодноразово ініціювали зміни до законодавства щодо цього питання. Перший раз президент закон заветував, а зараз проект зареєстрований, однак, вже більше року знаходиться на розгляді», - повідомив депутат.

Прослухавши цю інформацію, голова облради Ігор Палиця запропонував структурним підрозділам виконавчої влади вивчити ситуацію і підготувати документи, необхідні для її врегулювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus