USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Працівники «Ковельсільмашу» погрожують перекрити міжнародну трасу

9 Липня 2015 19:00
Працівники ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» страйкували перед стінами адмінкорпусу в зв’язку із заборго­ваністю по заробітній платі, – повідомляє сайт «Ковель» з посиланням на «Вісті Ковельщини».

Люди обурювались, що їхні права порушуються, заробітна плата мізерна і не виплачується по кілька місяців. Так, останній раз робітники отримали лише 50 відсотків квітневої зарплати.

«Ми не можемо прогодувати свої сім’ї, як нам жити далі?» – нарікали робітники.

На зустріч із працівниками під­приємства вийшов голова комітету профспілки Анатолій Кислюк, який повідомив, що власникам ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» та керівництву на місці відомо про страйк, тож питання із погашення заборгованих коштів вирішиться найближчим часом.

До страйкуючих звернувся секретар Ковельської міської ради Михайло Гетьман, який пообіцяв розглянути болюче для людей питання на найближчому засіданні міськвиконкому, але для цього потрібно написати колективне звернення.

Люди скаржились представнику міської влади на те, що їхні права порушуються. Щоб отримати хоч якісь кошти, вони змушені писати заяви, в яких вказувати для яких потреб вони необхідні. Це, на думку сільмашівців, не тільки несправедливо, а й принижує їхню гідність.

«Сільмашівці» заявили, що більше не вірять обіцянкам керівництва, тому готові до останнього боротися за справедливість.

Якщо до наступного понеділка, 13 липня, заборгованість по заробітній платі не буде погашена, люди пообіцяли перекрити трасу «Ковель-Ягодин».

З приводу порушеної проблеми журналіст поспілкувалась з комерційним директором ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» Сергієм Літуном та директором з економіки і фінансів того ж підприємства Сергієм Михайлюком.

Сергій ЛІТУН: «Ситуація в машинобудівній галузі нашої держави складна. Незважаючи на труднощі, ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» не припиняє своєї діяльності, орієнтується на експорт, намагається в міру можли­востей забезпечити людей робочими місцями. Сьогодні на підприємстві працює 700 чоловік.

Заборгованість по заробітній платі за останні місяці становить 820 тисяч гривень, а заборгованість по невідшкодованому ПДВ – 2,5 мільйона гривень, що втричі перевищує борг по зарплаті. Ці суми уже перевірені податковою інспекцією, проте державна фіскальна служба їх не повертає.

Підприємство нараховує своїм працівникам індексацію заробітної плати на величину прожиткового мінімуму згідно із чинним законодавством. За останніх три місяця ця сума склала 110 тисяч гривень – це є своєрідним підвищенням заробітної плати, яке вкладаємо в ціну продукції, яку ще повинні погодити із нашими покупцями. Тому не можна сказати, що адміністрація нічого не робить».

«Люди обурені, страйкують. Як, на вашу думку, досягти з ними компромісу?» – поцікавилась журналістка.

Сергій МИХАЙЛЮК: «Ми обов’язково вирішимо проблему із погашення заборгованості у найближчі терміни. З кожним місяцем збільшується обсяг виробленої продукції. Не все так погано як здається на перший погляд. Плановий бюджет підприємства виконує­ться на 80 відсотків по доходах та витратах, першочерговим завданням вбачаємо забезпечення працівників робочими місцями.

Ми докладаємо зусиль, щоб якомога більше коштів скеровувати на виплату заробітної плати. Але, як уже було сказано, оборотні кошти вчасно не повертають з бюджету.

У понеділок, 6 липня, працівникам «Ковельсільмашу» перерахували другу частину квітневої зарплати. Як повідо­мив голова профкому підприємства Анатолій Кислюк, заборгованість по заробітній платі за травень «сільмашівцям» мають виплатити до кінця цього тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ху Показати IP 9 Липня 2015 19:13
Шо опять?
вундер Показати IP 9 Липня 2015 21:13
перенислися у 1995 рік рівно на 20 років назад . доводять країну до кінця
Анонім до вундер Показати IP 9 Липня 2015 23:42
Майдан стрімко рухається до досягнення своєї кінцевої мети.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus