USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Працівники ЛПЕ заявляють про махінації на підприємстві

3 Грудня 2015 11:17
Запчастини до старих тролейбусів з Польщі, переданих безплатно, Луцьке підприємство електротранспорту отримує за гроші. А фінансова ситуація на самому підприємстві залишає бажати кращого, оскільки працівникам досі боргують зарплату.

Про це стало відомо під час засідання першої сесії міськради 3 грудня.

Нагадаємо, сьогодні депутати Луцької міськради обирають заступників Луцького міського голови. Один із кандидатів на посаду заступника – колишній секретар міськради, нині радник міського голови Сергій Григоренко. Згідно з розподілом обов’язків, він куруватиме діяльність ЛПЕ у Луцьку.
Відтак, його запитали, як міська рада впливатиме на ситуацію на підприємстві. Зокрема, Григорій Пустовіт поцікавився, чи відомо Григоренку про заборгованість із заробітної плати, яку працівники ЛПЕ не отримували з серпня і збираються страйкувати 10 грудня. На що Сергій Григоренко заявив, що заборгованість уже менша – працівники ЛПЕ отримали зарплату за жовтень, щоправда, частково.
Крім того, цікавило депутатів і те, чи відомо міській владі, що тролейбуси, які з Польщі приїжджають до Луцька за ціною брухту, - гнилі і малопридатні до роботи.

На що Сергій Григоренко переконував: міському бюджету придбати нові тролейбуси за ціною 4,2 мільйона гривень не може.

«Польські тролейбуси варто отримувати за ціною металобрухту. Поки нема грошей на нові – треба брати тролейбуси в Польщі», - переконаний кандидат на посаду заступника.

Зі свого боку депутат Ігор Поліщук зауважив: працівники розповідають про махінації з зарплатами керівництва. Так, згідно з положенням «Про виплату надбавок до посадових окладів за високі досягнення в праці керівникам, професіоналам, фахівцям та технічним службовцям Луцького підприємства електротранспорту», розмір надбавки не повинен перевищувати 50% посадового окладу. Однак окремим працівникам встановлюється розмір надбавки 100%. При чому невідомо, за які заслуги перед підприємством.
Також, з його слів, Республіка Польща списані запчастини до тролейбусів і до контактної мережі передає підприємству за договором дарування. Однак такі запчастини, внаслідок махінацій і оборудок, оформляє у власність підприємець і потім продає їх КП «ЛПЕ».

На це Сергій Григоренко сказав, що таке йому невідомо, але він буде в цьому розбиратися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ПАВЛО Показати IP 3 Грудня 2015 12:14
ОБРАЛИ ТАКИХ... НУ ЩО Ж--ПОБАЧИМО ІХ ТРУДИ НА БЛАГО НАШОГО ЛУЦЬКА...
Анонім Показати IP 3 Грудня 2015 12:38
Сидять поруч Пустцовіт і козлюра депутати. Маємо те,що маємо.Страх Господній хто нами керує
Водовоз Показати IP 3 Грудня 2015 12:58
Городской транспорт будет новый,когда они,их семьи все без исключения,будут ездить на нем!А так,извините,этим "ПУТРИОТАМ" пох.. и нах.. ваши тролейбусы!
Пасажир до Водовоз Показати IP 3 Грудня 2015 17:15
Згідний зо всіма коментарями. Збирають пани депутати всяке лайно від так званих "представників" колективу і не удостовірившись в його правдивості видають на гора. Вже вибори закінчились і піаритись не має потреби Займіться своїми депутатськими обовязками а не пустопоржньою балаканиною та краще готуйте "ініціативні" групи, які працюють з вашої подачі .
ххх Показати IP 3 Грудня 2015 21:31
ну дурдом, ту козюру знову вибрали
лучанин Показати IP 3 Грудня 2015 23:45
Якщо слова Поліщука правда - то це кримінал!
Лучанину до лучанин Показати IP 4 Грудня 2015 10:01
А якщо слова Поліщука неправда, то це незаконнен звинувачення в скоєнні кримінального правопорушення. І тоді кримінал для Поліщука. Фаховий юрист, яким себе підносить громадськості Поліщук, такі реяі повинен розуміти і перш ніж їх озвучувати, впевнитись в правдивості того, що йому говорять "навуходоносори".
Олекса Вільний Показати IP 4 Грудня 2015 09:40
Парадокс в тому що Козюру ніхто не вибрав ( округ він програв ) а в крісло сів, ще й комісію очолив. Як на мене це принизливо, хоча Андрій принциповістю ніколи не відрізнявся. А з тролейбусами дійсно повне Г..но. Логіка купимо чуже лайно як брухт ( ми ж розвиваємось - і машино буудівну галузь підтримуємо), а грошенята будемо на ремонт списувати ( там їх важче проконтролювати), бо ж за нові раз заплатив і вони пропрацюють перу років лише проводь плановіх ТО. Складається враження що в "Мерії " єдина задача знищити місто, і бажано як скоріше.
mauser Показати IP 4 Грудня 2015 11:45
І що ми маємо польське панство викидає на брухт, а луцьке міське Романівське братство відмиває гроші.
Слава з народу Показати IP 4 Грудня 2015 11:49
А чому неплатять гроші працівникпм леп, бо хтось берехабарі з в власників маршутних таксі і маршуток повно, а комфорту нуль, тож зроьіть тролейбуси по нормальних графіках і більше запустіть на лінію та заробляйте кошти для простих робітників ЛЕПу, а не для окремих маршутних магнатів. І небуде страйків.
Цікаво Показати IP 4 Грудня 2015 14:27
ОТ мені цікаво таке: звідки інформація? Від дядька в цеху ,який майже щодня "синій" з роботи йде? Чи може від тамтешнього директора? Як по мене, то хай краще польські зламки ще їздять аніж СРСР-івські, які не те що прогнили - розсипалися в хлам. І полякі не такі дурні ,щоб "дарувати" запчастини. А якщо і вважається подарунком, то щорб менше на митниці платити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus