USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Правдиву книгу про Хмельниччину презентував у Луцьку «свободівець»

30 Жовтня 2008 19:00
Історик, член ВО «Свобода» Сергій Коваленко 30 жовтня презентував у Луцьку свою книгу «Україна під булавою Богдана Хмельницького», де відображено відмінний від «офіційного» погляд на історію України у XVII столітті. Про це 30 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
За словами автора, видання є своєрідним енциклопедичним довідником про історію України епохи Богдана Хмельницького. Як стверджує історик, йому знадобилося приблизно 40 років для створення такої книги.
За твердженням Сергія Коваленка, офіційний погляд на історію України XVI-XVII століття є часто неправдивим і таким, що наслідує те, що «нав’язане нам із Москви». Пан Коваленко розповів, що його тритомник є своєрідною «географічною енциклопедією». У ній жителі різних населених пунктів України зможуть дізнатися про події навколо свого міста чи села за часів Хмельниччини. Також у книгах вміщено інформацію про історичних постатей України XVII століття.
«Енциклопедичні видання такого рівня дають можливість дивитись українцям на історію українськими очима. Правдиве висвітлення нашої історії дає не просто спостерігати за минулим, а також з оптимізмом думати про майбутнє української держави та української нації», – зазначила голова Волинської обласної громадської організації «Християнський рух за життя», кандидат філософських наук Антоніна Євдотюк.
Також про «Україну під булавою Богдана Хмельницького» схвально відгукнувся волинський історик Володимир Дмитрук.
Довідково:
Презентацію організувала Волинська обласна організація ВО «Свобода».
Сергій Коваленко народився 1956 року в Києві.  1986-го закінчив із відзнакою Київський Політехнічний Інститут. Кандидат технічних наук. Автор багатьох публікацій з історії України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus