USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Право на якісну освіту: третина маленьких українців навчається в сільських школах

2 Жовтня 2016 17:44
Жодні освітянські зміни не повинні бути руйнівними для українського села і громади, - вважає народний депутат України (від УКРОПу) Ірина Констанкевич.

Про це вона заявила під час візиту у навчальні заклади Ківерцівського району, - інформують у прес-службі Волинського УКРОПу.

«Школи в сільській місцевості – це центри не тільки освіти, а й культури та духовності. До освіти на селі має бути якнайуважніший підхід. Жодні освітянські зміни не повинні бути руйнівними для українського села і громади», – зауважила Ірина Констанкевич.

Зустріч з педагогами відбулася напередодні їхнього професійного свята, яке традиційно відзначають першої неділі жовтня.

Зокрема, Ірина Констанкевич відвідала школу І-ІІ ступеня села Хорлупи та дитсадок села Котів.

До слова, у Хорлупівській ЗОШ нещодавно здійснили ремонт приміщення та замінили підлогу у рамках проекту фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» «Ініціативні громади». Одна з головних умов часті у ньому – співфінансування громади у реалізації своєї ідеї (від 10 відсотків).

З пропозицією щодо покращення умов навчання дітей до Фонду, представництво якого працює у Ківерцях, звернулися саме вчителі школи, Ірина Констанкевич зазначила, що їй приємно відвідувати ті навчальні заклади, які не лише підтримують достойний рівень, а й прагнуть розвиватися.

Під час візиту до ДНЗ села Котів народний депутат мала можливість поспілкуватись із маленькими вихованцями закладу та навіть взяти участь у занятті з малюками.


Для дітей тут створені усі умови для розвитку. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» активно підтримує дошкільні навчальні заклади. Відтак, ініціативна група батьків садка також звернулася до нього з ініціативою придбати нову меблеву стінку. Фонд ідею підтримав.

У своєму виступі Ірина Констанкевич наголосила, що освіта – це галузь, яка потребує першочергової підтримки і адекватних реформ.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРАВО НА ОСВІТУ: МІНІСТЕРСЬКІ ЦИРКУЛЯРИ ВСУПЕРЕЧ ЗДОРОВОМУ ГЛУЗДУ

Нагадаємо, що днями група народних депутатів-представників «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» зареєструвала в парламенті проект закону № 5154, яким пропонується скасувати обмеження на фінансування загальноосвітніх навчальних закладів за рахунок освітньої субвенції.

Проект закону внесений до парламенту за підписами народних депутатів Тараса Батенка, Ірини Констанкевич, Віктора Шевченка, Олександра Дубініна, Віталія Купрія, Валентина Дідича та Олександра Шевченка.

Обґрунтовуючи необхідність ухвалення проекту закону, депутати наголошують, що припинення з 1 вересня цього року фінансування малокомплектних середніх шкіл (з кількістю учнів менше 25-ти) за рахунок освітньої субвенції порушує гарантоване Конституцією України право на освіту дітей, що проживають у сільській місцевості. Згідно з даними укропівців, 65% шкіл в Україні – це сільські школи, в яких навчається третина маленьких українців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus