USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Право на торгівлю чебуреками у Луцьку виборюватимуть через суд?

11 Січня 2009 12:12
Кіоски із олійними пиріжками, попри рішення виконкому Луцької міськради про їхній демонтаж, і надалі годують лучан. Цю ситуацію для «Волинських Новин» 10 грудня прокоментував директор департаменту підприємництва мерії Олександр Козлюк.
 
За словами пана Козлюка, згідно із рішенням, підприємства по вуличній торгівлі пиріжками, хот-догами, шаурмою та іншими подібними харчовими виробами на території міста були зобов’язані до 1 січня провести власними силами демонтаж своїх кіосків. Інакше до 20 грудня муніципальна міліція складе перелік неліквідованих об’єктів, після чого їх демонтуватимуть силами житлово-комунальних служб.
 
Як розповів директор департаменту, найоперативніше на рішення виконкому відреагували кіоски, що продавали шаурму. «Наразі по цьому питанню виконано вже сімдесят відсотків запланованих робіт», – сказав Олександр Козлюк. Проте продовжується торгівля пиріжками, які смажать на олії, поблизу автостанції, універмагу та по вулиці Винниченка. «Біля універмагу – серйозний оборот покупців, і ніхто просто так не захоче закриватись. Але є рішення виконкому, і його так чи інакше потрібно виконувати», – зауважив чиновник.
 
Таким чином із власника пиріжкового кіоску біля автостанції було стягнено адміністративний штраф на суму чотириста гривень. Ведуться роз’яснювальні роботи із ПП «Колос», яке планує відстоювати свої права на торгівлю через суд.
 
У той же час продавці у цих кіосках нічого не знають про демонтаж їхніх місць роботи. Як вони стверджують: «Будемо продавати до останнього». «У країні криза. Сьогодні на роботі, а завтра можемо лишитися без неї», – висловила свою думку продавець пиріжків біля ЦУМу.
 
За словами директора департаменту підприємництва Луцької міськради, демонтаж кіосків на вулицях міста є першим етапом. На другому планують ліквідувати такі торгові об’єкти і на ринках міста. «На кожному ринку є як мінімум десять закладів харчування. А якщо якісь бабці продаватимуть пиріжки із пакетів, то з ними працюватиме муніципальна міліція», – зауважив Олександр Козлюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 11 Січня 2009 12:22
рівень місцевої влади визначає їхня війна з тошнотіками... тке враження ,шо інших проблем не має
Анонім Показати IP 11 Січня 2009 13:29
...а далі - чорний ринок пиріжків, пиріжкова мафія, пиріжкові розборки...сміх та й годі
Лучанин Показати IP 11 Січня 2009 18:51
До Козлюка: Найоперативніше відреагували "шаурмисти"? Брехня! Не вірите, зайдіть на "варшавку".
Анонім Показати IP 11 Січня 2009 19:03
Треба бабці брати пиріжки і їти торгувати у міськраду
Щирий Показати IP 11 Січня 2009 20:45
А пам"ятаєте як Святослав Зелінський на "Старому" базарі розганяв бабульок які торгували на асфальті продукцією з власного господарства і переможно,і гордовито хвалив себе і міську владу?На даний час та ж сама торгівля на асфальті.Де доблесні лицарі з муніципальної міліції???Певно ведуть роз"яснювальну роботу з продавцями біляшів,а замість Зелінського на полі битви пан Козлюк.Щиро бажаю успіхів в нелегкій битві за цивілізовану торгівлю в рідному місті Луцьку.
Анонім Показати IP 12 Січня 2009 22:52
А на дикому Заході пиріжки продають з контейнерів, та інших торгових точок. Це переділ сфер впливу - ознака капіталізму. Закриють пиріжки на базарах - продаватимуть у супермаркетах. Але пиріжки продаватися будуть так само як валютчики стоять біля універмагу... Показушна боротьба з млинами...Успіхів, шановні можевладці!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus