USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Це дуже важко втратити дитину»: у Луцьку судять водія, який збив на переході батька з синами

20 Серпня 2021 10:11
У Луцьку під час чергового судового засідання 29-річний обвинувачений Артем Приходько, котрий 6 червня на пішохідному переході наїхав на батька з двома синами, один із яких невдовзі помер, визнав вину.

Справу про порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, розглянули 19 серпня в Луцькому міськрайонному суді, інформує Суспільне.

Зі слів прокурорки Катерини Балас, чоловіка обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченою частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України.

Під час чергового засідання у суді допитали потерпілих.

Травмований в аварії Олександр Позняковський розповів: 6 червня пообіді, він із дітьми повертався зі спортмайданчика. Каже: підійшовши до переходу, взяв синів за руки й разом рушили.
«Коли я вже перетнув частину дороги, лишилося кілька метрів, я почув сигнал автомобіля з правої сторони, побачив, що він моргає фарами. І за декілька секунд відчув удар, а ми вже майже дійшли до пішохідного переходу, а далі не пам’ятаю. Коли прийшов до тями, то руки були переламані, а далі почав шукати дітей», – каже чоловік.

Старший син, дев’ятирічний Богдан Позняковський, від отриманих травм через два тижні помер у лікарні, не приходячи до тями. У молодшого Івана – травми, тож він продовжує лікування. Їх батько проходить реабілітацію після перенесених операцій.

Дружина травмованого в аварії Іванна Позняковська у суді зазначила: «Це дуже тяжко втратити дитину. Я хочу, щоб він був покараний, був позбавлений волі, як це передбачено законом. І так само, щоб він відшкодував моральну і матеріальну шкоду, яку він завдав».
Адвокат Юлія Спіріна, яка представляє інтереси потерпілих у кримінальному провадженні, повідомила, що потерпілі подали два цивільних позови. З її слів, батьки заявили про відшкодування моральної шкоди за втрату дитини в розмірі 1 мільйон 400 тисяч гривень. А також 600 тисяч гривень за отримані тілесні ушкодження Олександра та 5-річного Івана Позняковських.

Як розповів сам обвинувачений, його родина переказала 185 тисяч гривень на лікування травмованих в аварії.

У підсумку засідання суддя Ігор Ясельський переніс слухання на 20 вересня для виклику і допиту свідків.

Нагадаємо, аварія трапилася в обідню пору 6 червня. 29-річний житель району, керуючи автомобілем Ford Focus, збив трьох пішоходів – 31-річного лучанина та двох його дітей. Після зіткнення автівку відкинуло на пішохідну зону.

5-річного хлопчика 7 червня перевели з відділення реанімації у нейрохірургію Луцької міської клінічної лікарні, а його 9-річний брат перебував у важкому стані в реанімації. Батькові дітей провели дві операції.

Чоловіка, котрий скоїв ДТП, затримали. 8 червня суд обрав міру запобіжного заходу для 29-річного волинянина у вигляді домашнього арешту. Адвокат підозрюваного коментувати ситуацію відмовився.

11 червня медики повідомили по те, що стан 9-річної дитини стабільно важкий: хлопчик у комі, до тями не приходив. Через тиждень, 18 червня, від отриманих в аварії травм дитина померла.

Водію, який на пішохідному переході у Луцьку збив чоловіка та двох його дітей, загрожує до 8 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus