USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Правоохоронці досі блокують законний видобуток бурштину на Волині

31 Травня 2018 13:52
Через судові позови та штучні перешкоджання з боку волинських правоохоронців комунальне підприємство обласної ради «Волиньприродресурс» досі не приступило до геологорозвідки запасів бурштину.

Про це йшлося під час чергового засідання сесії Волинської обласної ради 31 травня.

Заступник директора КП Анатолій Капустюк зазначив, що підприємство зверталось до Державної комісії України по запасах корисних копалин за роз’ясненням того, яким чином має відбуватись процес. У відповіді, яка надійшла, значилося, що для початку робіт у «Волиньприродресурсу» є всі необхідні дозволи і погодження.

Більше того, підприємство зобов'язане проводити випереджувальне геологічне довивчення, детальну геолого-економічну оцінку запасів та ресурсів бурштину в межах спецдозволів на користування надрами.

Зі слів Анатолія Капустюка, колишній очільник прокуратури Максим Киричук дозволив собі власне трактування закону та заявив, що «Волиньприродресурсу», який має дозволи на видобуток корисних копалин, потрібен окремий дозвіл на геологорозвідку. Хоча насправді законодавство чітко вказує на те, що, маючи дозвіл на видобуток, підприємству не потрібен окремий дозвіл на розвідку.

«Завдання комунального підприємства – наповнювати бюджет Волині. Якби не прокуратура, то підприємство вже могло би працювати», – зазначає Анатолій Капустюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus