USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Правоохоронці просять ще 3 мільйони на тероборону Волині

21 Січня 2015 15:00
Майже три мільйони гривень на ремонт приміщень, бронежилети та шоломи пропонують додати до обласної програми територіальної оборони області в УМВС.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності та боротьби зі злочинністю 21 січня.

Як повідомив голова комісії Володимир Навроцький, за два дні до засідання на адресу голови облради надійшов лист від начальника Управління МВС України у Волинській області Петра Шпиги із пропозиціями щодо заходів програми. Так, очільник волинської міліції просить передбачити у рамках обласної програми територіальної оборони Волинської області на 2015 рік та матеріально-технічне забезпечення підрозділів територіальної області 2,759 мільйона гривень на потреби правоохоронців.

Зокрема, пропонується виділити 419,5 тисячі гривень на приведення в готовність та ремонт захисних споруд, придбання обладнання та виготовлення технічної документації. Ще 2,305 мільйона гривень у 2015 році він просить передбачити на придбання бронежилетів та кевларових шоломів.

Своєю чергою, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що йому невідомо про цей лист, і він не знає, чи погоджені вказані суми з головою облдержадміністрації.

Володимир Навроцький запропонував взяти лист до відома та просити депутатів облради розглянути пропозиції щодо внесення змін до програми під час підготовки наступної чергової сесії обради. Кошти, мовляв, шукатимуть у передбачених на капітальне будівництво та у бюджеті розвитку. Члени комісії підтримали цю пропозицію, тож у новому вигляді програму тероборони розглядатимуть під час наступної чергової сесії обласної ради.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, понад 2 мільйона гривень передбачають для нових військових підрозділів, які, у разі оголошення «особливого періоду», можуть охороняти мости, стратегічні об’єкти Волині й стоятимуть на блокпостах.

Нагадаємо, військові першого батальйону територіальної оборони «Волинь» стануть воїнами 14-ої механізованої бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus