USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Парламент має ухвалити рішення про виділення 2-3 млрд на тероборону», – нардеп з Волині

13 Лютого 2022 17:04
На потреби батальйонів територіальної оборони пропонують виділити додаткові кошти.

Про це повідомив нардеп Ігор Гузь під час брифінгу щодо старту громадської ініціативи «Штаб захисту Волині».

Читати ще: На Волині проводитимуть навчання добровольців зі стрільби, тактики і ПМД

«Добові резервістам мізерні – це факт і це принизливо. Але є пропозиція Верховної ради України наступного тижня виділити 3 мільярди гривень на тероборону, це буде стосуватися і тербатальйонів, і добровольчих формувань територіальних громад», - повідомив він.

Водночас, зі слів нардепа, наступного тижня має відбутися зустріч з керівником тероборони, генералом Галушкіним та нардепами, на якій хочуть з’ясувати потреби тероборони.

«Це не є нормально, що міські ради допомагають з ремонтами приміщень, меблями, вони мають займатися добровольчими формуваннями громад. Відповідь одна: парламент має ухвалити рішення, а Кабмін його забезпечити. Я вважаю, ми можемо 2-3 мільярди гривень уже направити на розгортання тероборони», - пояснив він.

Читати ще: З бюджету Володимира виділять 1,65 млн на підтримку військових

Раніше повідомляли, що волинським резервістам, які перебували на навчаннях з тероборони і не є офіційно працевлаштованими, заплатили менше ніж по 200 гривень добових за весь період

Як зазначив заступник керівника тербатальйону, який дислокується в Нововолинську, Олексій Труханов, виплати резервістам не змінилися. Проте, зауважує він, до цієї ситуації треба також ставитися з розумінням. Адже завдання навчальних зборів – навчити резервістів, як діяти у випадку агресії, боронити свою землю, що є обов’язком кожного громадянина.

Читати ще: Як облаштовують батальйон тероборони на Волині і кого туди беруть

«Добові не збільшилися, але якщо людина хоче навчитися чи англійській мові, чи роботі з комп’ютером, вона йде і платить за курси свої гроші. А тут ще платять гроші і вчать захищати себе і свою землю. Багато хто цього не розуміє. Людину годують, одягають, взувають, є де спати, її не кинули в голому полі. Так, хай це невеликі виплати, але людина навчиться захищати себе і свою територію», - наголосив він.

Раніше в області почав діяти Штаб захисту Волині – громадська ініціатива, яка стартує у Володимир-Волинському районі і має на меті об’єднати людей, які хочуть долучитися до загонів територіальної оборони та добровольчих формувань громад. Планується, що в рамках цієї ініціативи будуть організовуватися курси з надання першої медичної допомоги, стрільби, тактичні навчання, вестиметься роз’яснювальна робота, як діяти в критичних умовах.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
цікавий Показати IP 13 Лютого 2022 17:38
Позабирати 50% премій у чинуш - не вистачить на тероборону? (це і буде близько 5 млрд) (і їм ще залишиться ого-го)
Дракула.Граф Дракула Показати IP 13 Лютого 2022 18:09
А автомати мають бути позолочені, а кулі із срібла? Воювати ж доводиться з нечистою силою.
Парламент Показати IP 13 Лютого 2022 19:30
До чого тут я є затверджений оборонний бюджет на 2022 рік з 800 мільярдів виділити якісь 2-3, навіть познаки не буде
Олесь до Парламент Показати IP 13 Лютого 2022 21:55
В киеві нехватае грошей ....крадуть ненажери як останій день живуть . А ті мільярди вже скінчилися давно , ще на свята премії по пів лярда роздали ....,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus