USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Правий сектор» пообіцяв припинити протистояння, якщо влада піде на компроміс

28 Січня 2014 09:19
Радикальне об’єднання «Правий сектор», що стало широко відоме через силове протистояння на вулиці Грушевського в Києві, буде згорати активну діяльність, що якщо влада піде на компроміс із опозицією. Про це заявив у понеділок один із лідерів об’єднання, провідник ВО «Тризуб» імені Степана Бандери Дмитро Ярош, - повідомляє «Радіо Свобода».

«Правий сектор» вимагає від влади та опозиції, щоб сьогодні під час сесії Верховної Ради ухвалили скасування законів 16 січня та повну амністію всіх без винятку учасників протестних акцій і закриття всіх кримінальних справ, щоб уникнути кровопролиття з обох сторін, сказав він.



Із-поміж інших вимог «Правого сектору», адресованих владі та опозиції, – конституційна реформа, яка позбавить президента тих повноважень, які він має сьогодні, припинення силових дій із боку влади, відповідальність уряду за його дії, переформатування ЦВК, переформатування спецпідрозділу «Беркут» і створення якісно іншого підрозділу, а також покарання винних у вбивствах, знущаннях, побитті протестувальників.

Також «Правий сектор» закликає наявні силові структури піти на контакт із активістами Майдану, самооборонними структурами, з ним самим для пошуку зниклих активістів у Києві й в областях. Ще одна вимога: узаконення існування молодіжних спортивно-патріотичних організацій.

«Я хочу закликати людей до припинення кровопролиття, бо ми чудово розуміємо, що цим скористаються закордонні очільники. Ми пішли в наступ після того, як були ухвалені закони 16 січня. Якщо вони заберуть ті закони назад, запровадять амністію та інші вимоги цього плану, то ми розглядаємо варіант повернення Майдану до тих розмірів, в яких він був до 19 січня», – наголосив Дмитро Ярош.

На запитання про те, чи мають представники «Правого сектору» бойову зброю, він відповів: «Ми не маємо бойової зброї. У нас у неділю, 26 січня, були три посли: Великої Британії, США та Канади. Вони проінспектували наш поверх і побачили, що ніякої зброї тут немає».

Сьогодні, 28 січня має відбутися позачергова сесія Верховної Ради. Наразі на Грушевського триває перемир’я, проголошене на прохання опозиції для ведення переговорів з владою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Роман Показати IP 28 Січня 2014 10:27
А "Народні ради" скасують?:)
сектору Показати IP 28 Січня 2014 10:57
Вас, піндосів, взагалі, заборонити і розігнати по норах, пр..рки дов..нуті.
voron до сектору Показати IP 28 Січня 2014 12:42
чому?
відповідь Показати IP 28 Січня 2014 13:16
"Тризуб" і загін «Білий молот» – еліта погромів! Він складається з постійних учасників – «бойовиків», об’єднаних ідеями неонацизму ненавистю до «жидів», «чорних» й «мусорів». Члени групи відомі в середовищі, як найбільш агресивні та неадекватні бійці, котрі готові на здійснення будь яких акцій, відносно любих категорій осіб (переважна більшість групи колишні засуджені за тяжкі злочини та невелика кількість іноземців, що переслідуються у своїх країнах за подібні злочини). Я не хочу,щоб мої діти жили в країні, де діють такі покидьки.
Брешеш до відповідь Показати IP 28 Січня 2014 14:12
А ти звідки знаєш ? А ти хочеш щоб твої діти жили в країні в якій діють донецькі банк формування так ? і щоб з тебе всі соки вижимали ??
voron до відповідь Показати IP 30 Січня 2014 11:40
Це діло ідеології, та моральних принципів... твої діти і так будуть жити в країні де діють такі... люди, бо навряд чи вони саморозформуються.. твої діти будуть жити в світі продажних чиновників, нанотехнологій, національного алкоголізму, расової та орелігійної нетерпимості - бо така природа людства. Є і буде в світі поняття честі, любові, вірності, добра - але це при умові що твої діти будуть так виховані, що усі твої відповіді на їхні питання будуть нести мир і людяність
кажу Показати IP 28 Січня 2014 14:12
якби не вони - апазиція і далі б водила хороводи навкруги ялинки молодці, ібо прискорили процес
Надія Показати IP 28 Січня 2014 14:25
«Правий сектор» – це ЛІДЕРИ, яких чекав український народ. Саме вони є тією рушійною силою, яка виведе Україну з краху.
Віра до Надія Показати IP 28 Січня 2014 17:09
Ну чомусь НІ В ОДНІЙ країні такі типи не керують країною і навіть близько не підпускаються!!! А вам треба першими ід...ми стати?!
порада Показати IP 29 Січня 2014 08:27
Президенте! На Вашому місці я б посадив на хліб і воду СБУшників, які або зовсім втратили нюх і перетворилися у нероб, або так захопилися переправкою сигарет до Польщі, що забули, що вони на роботі. В інших країнах (в т.ч. європейських, куди ми рвемося, як голодні свині) такі праворадикальні обєднання відслідковуються і контролюються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus