USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Правий сектор» і «афганці» хочуть бути 3-ю стороною в переговорах з владою

31 Січня 2014 14:00
Активісти радикального об'єднання Євромайдану «Правий сектор» та ветерани-афганці вимагають допустити їх до переговорів опозиції з владою з врегулювання суспільно-політичної кризи в Україні. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Активісти хочуть стати третьою стороною в переговорах.

«У зв’язку з тим, що влада й опозиція не досягають ніяких домовленостей з врегулювання надзвичайної ситуації в державі і підводять країну на межу війни, ми, «Правий сектор», «афганці» та інші силові структури Майдану звертаємося з вимогою до влади й опозиції поновити переговорний процес і включити нас до переговорного процесу», – заявив один із лідерів об’єднання «Правий сектор», провідник ВО «Тризуб» імені Степана Бандери Дмитро Ярош.

Він наполягає, що переговорний процес потрібно відновити до початку чергової сесії Верховною Ради, яка відбудеться 4 лютого.

Також «Правий сектор» вимагає до початку сесії Верховної Ради амністувати всіх учасників протестів, які опинилися за ґратами.

Зі слів Яроша, в разі амністії представники об’єднання будуть відведені з барикад на вулиці Грушевського на вихідні позиції Майдану. Проте якщо арештовані не будуть звільнені, «Правий сектор» залишає за собою право на «самостійні адекватні дії, які можуть виходити за конституційні рамки», заявив Ярош.

Верховна Рада пізно ввечері 29 січня голосами 232 народних депутатів, переважно з фракцій Партії регіонів і КПУ, ухвалила за основу і одразу в цілому законопроект «про амністію» учасників останніх протистоянь в Україні. Автор закону регіонал Юрій Мірошниченко повідомляв, що його документ передбачає, що учасників протистоянь звільнять від кримінальної відповідальності тільки через 15 дій після того, як демонстранти звільнять усі зайняті ними адміністративні будівлі. Закон ухвалили після того, як до парламенту на нараду зі своєю фракцією прибув президент Віктор Янукович.

В адміністрації президента наступного дня пояснили, що цей закон «гарантує право громадян на мирний протест». «Громадяни можуть продовжити перебувати у приміщеннях, які не належать органам державної влади, і можуть перебувати на Майдані, здійснюючи свої мирні протести», – заявив перший заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов.

В опозиції розкритикували ухвалений закон і заявили, що він «не понизить градус у суспільстві».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
маня Показати IP 31 Січня 2014 14:31
понизить
Олег Показати IP 31 Січня 2014 14:42
Збоку чудак щось закушує????
Луцьк Показати IP 31 Січня 2014 14:50
Бики-боєвики
Лучанин Показати IP 31 Січня 2014 15:20
Хотіти не шкідливо. Вийти за межі Конституції штурмовикам "Правого сектору" загрожує новим спалахом насилля не лише в Києві, а й в областях.
афганець Показати IP 31 Січня 2014 15:45
А от цікаво, що то за "афганці"? Нехай свого "полководця" покажуть і назвуть і хто там ще є, а ми подивимось і скажемо, що то за "афганці"?!
Нормальний Показати IP 31 Січня 2014 16:07
Я знаю, що більшість афганців нормальні. А є "липові", як Вася Гаврилишин з Західінкомбанку...
зауваження до Нормальний Показати IP 31 Січня 2014 20:02
Сину, ти ще в проектах не був, а Вася Гаврилишин свій Афган чесно пройшов. Не звизди того, чого не знаєш. І жоден луцький афганець нічого проти цього ніколи не закинув.
палітолог Показати IP 31 Січня 2014 20:07
Об'єктивно було б сторонами перемовин бачити ще: 1. Попів, 2. Журналістів, 3. Жінок-матерів, 4. Лікарів, 5. "Беркут", а також ВВ і ДСНС разом з комунальниками. В результаті мали б ФІГУ, яку вже маємо. Навіщо трати БІЛЬШЕ зусиль?!!
Бульба Показати IP 31 Січня 2014 20:44
Правый сектор. Информация об организации - http://ungu.org/?p=11131#more-11131
НОНА Показати IP 31 Січня 2014 21:20
Всі хочуть до влади. Авганці в переважній більшості люди справжні, а от "вожді" в них певно кантужені. Водять цих авганців від одної партії до другої, від виборів до виборів і все для того щоб головний авганець України при всіх владах мав теплу посаду в Києві, а з ним і команда "наближених до імператора". Дивуєшся тільки - нічого святого.
barux до НОНА Показати IP 6 Березня 2014 17:33
pravii sektor v unitaz

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus