USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Представлявся членом масонської ложі: лідер Демократичної партії у Луцьку за $200 тис. «призначав» на посаду прем’єр-міністра

3 Вересня 2022 12:49
В обласному центрі Волині судили лідера Демократичної партії у Луцьку Івана Братченю. Чоловік представлявся учасником масонської ложі та за солідну винагороду в розмірі від 150 до 200 тисяч доларів пропонував посади в українському уряді, зокрема найвищу посаду прем’єрміністра. Шахрая посадили на сім років.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Нагадаємо, у липні 2020 року стало відомо про те, що під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області слідчим управлінням ГУНП в області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України викрито чоловіка, який шляхом обману заволодівав коштами громадян в особливо великих розмірах. Зокрема спритник обіцяв за 200 тисяч доларів США посприяти у призначенні громадянина на посаду Міністра Кабінету міністрів України.

Читати ще: Першу посаду в Кабміні волинянин «продав» ще 4 роки тому: деталі справи

Згодом ЗМІ повідомляли, що посадами міністрів «торгував» лідер Демократичної партії у Луцьку Іван Братченя.

Як ідеться в матеріалах справи, протягом 2015-2020 років лучанин, який працює на посаді директора КП «Гомін», а це, до слова, Іван Братченя, обманув трьох людей, продаючи посади в Кабінеті міністрів України.

Зокрема лучанин повідомляв неправдиву інформацію про те, що він є представником закритої організації англійської головної масонської ложі (орден Масонів з родини Ротшильдів), члени якої в Україні проводять роботу з підготовки та працевлаштування кадрів на вищі керівні посади в державі. Він казав потерпілим, що їхні кандидатури вивчено та до них особливий інтерес щодо призначення на найвищі посади в Уряді України.

Водночас він зазначав, що умовою до співпраці, набуття членства та подальшого працевлаштування на керівну посаду в українському уряді є надання коштів як членського внеску керівникам ордену, а також для оплати обов'язкового навчання в Сполучених Штатах Америки та Англії.

Шахрай зустрічався з жертвами по кілька разів. На підтвердження членства в закритій організації англійської головної масонської ложі він надавав обманутим перстень з гравіюванням символіки зазначеного ордену. Від двох обманутих осіб шахрай отримав 135 та 150 тисяч доларів відповідно.

Ще від одного чоловіка, якого нібито мали призначити прем’єрміністром, злочинець отримав 200 тисяч доларів. Але у цьому випадку шахрай вже представлявся головою міського осередку «Луцької міської організації демократичної партії», щоправда, знову ж таки казав, що кошти потрібно передати членам масонської ложі. 3 липня 2020 року під час передання грошей шахрая затримали.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні інкримінованих правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, не визнав. Він зазначив, що вважає кримінальне провадження стосовно нього сфабрикованим у зв'язку із його політичною діяльністю. Вказав, що коштами потерпілих шахрайським шляхом не заволодівав, а гроші одного з ошуканих вважав вступним внеском для створення політичної партії.

Проте після допиту потерпілих, свідків та дослідження доказів суд дійшов висновку, що винуватість шахрая повністю доведено. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на сім років з конфіскацією всього належного йому на праві приватної власності майна.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
1 Показати IP 3 Вересня 2022 14:15
А як питання вирішилось з "жертвами"?! Яку відповідальність понесли вони??
Анонім Показати IP 3 Вересня 2022 15:02
лох - не мамонт....
Конюх Їван із Свинюх Показати IP 3 Вересня 2022 15:25
Тут питання з аферистом абсолютно зрозуміле ! А от тих, так званих кандидатів на пост прем'єра чи міністра, - тих клінічно-патентованих дурнів, якими так багата Україна, абсолютно не жаль ! Єдиний висновок, який вони зробили, - шо хтось заплатив більше і їм просто не повезло ! Зелінський, візьми у них інтерв'ю !
Зелінський до Конюх Їван із Свинюх Показати IP 3 Вересня 2022 16:22
Якщо зіллєш контакти, то візьму)
юрій миколайович Показати IP 3 Вересня 2022 16:57
Красава шкода що посадили тому що люди які свідомо платять за посади в держ органах є злодії які лізуть до корита щоб вкрасти набагато більше
Мойша Показати IP 3 Вересня 2022 19:30
Порадив би президенту ввести в нагороду орден за боротьбу з корупцією в 3ох степенях. Ну а шановний член масонської ложі відповідно б мав заслуговувати не "реальний" строк а лише нагороду. І то першого ступеню. Прем'єр міністра все таки "натягнув"))
Не злопам'ятний, але Показати IP 3 Вересня 2022 20:18
Як пам'ятається, активним члєном тої партії і навіть одним з лідерів був і Бодьо Шиба ! Проростають зерна !
Скептик Показати IP 3 Вересня 2022 20:20
"пока живут на свете дураки, обманом жить нам стало быть с руки" , - лиса алиса и Кот базилио
Анонім Показати IP 3 Вересня 2022 21:50
Дивна новина це всерівно, що судили продавця зброї за те, що продав зброю комусь для розбою а розбій не відбувся бо зброя дала осічку...
Анонім Показати IP 3 Вересня 2022 21:59
А як розслідуються реальні продажі усіх посад???
Аб Показати IP 4 Вересня 2022 10:35
Де справа брата Єрмака, що також продавав посади?
Олена до Аб Показати IP 5 Вересня 2022 22:46
Притягнули до відповідальності того хто зняв відео про Єрмака, за розголошення державної таємниці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus