USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Представник посольства США цікавився у Луцьку реформами, виборами та перспективами

21 Травня 2018 22:51
З метою ознайомлення з суспільно-політичною ситуацією на місцях Луцьк відвідав представник політичного відділу Посольства США в Україні Антон Купер.

21 травня він зустрівся у Луцьку з першим заступником міського голови Григорієм Недопадом та радником міського голови Ігорем Поліщуком.

Пан Купер зауважив, що в Україні працює менше року. Уже відвідав близько 10 областей. Метою поїздок є ознайомлення з суспільно-політичною ситуацією на місцях.

Він розповів, що у нашому місті вперше, тож його цікавлять питання впровадження медичної реформи, об'єднання з прилеглими територіальними громадами тощо.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад наголосив, що міська влада зацікавлена в об'єднанні з прилеглими сільськими радами. Від такої співпраці виграють усі. За його словами, Луцьк за площею є одним із найменших обласних центрів України. Для подальшого розвитку необхідна територія. Натомість, громади, які приєднаються до Луцька отримають доступ до міської інфраструктури. Григорій Недопад зауважив, що мешканці сіл зможуть отримувати медичні послуги у міських поліклініках та лікарні, їхні діти відвідуватимуть навчальні заклади.

Крім того, перший заступник міського голови зазначив, що з 1 червня запроваджується роздільний збір сміття. На міський полігон твердих побутових відходів вивозитимуть лише відсортоване сміття. Нині туди вивозять сміття окрім Луцька й інші населені пункти. Однак, після 1 червня вивезення сміття обмежать. Зможуть це робити лише ті громади, які співпрацюють з Луцьком.

Свою чергою, радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що, на жаль, коштів ні освітньої, ні медичної субвенції не достатньо для покриття усіх витрат. З міського бюджету дофінансовують виплату заробітних плат педагогам та медикам.

Також, за його словами, нині лучани активно заключають декларації з сімейними лікарями. Проблемою є дефіцит кадрів. Ігор Поліщук зазначив, що багато фахівців виїжджають на заробітки за кордон. Тому міська влада намагається відшуковувати кошти для підняття заробітної плати, аби втримати людей.

Обговорили учасники зустрічі й питання політичної ситуації у міській раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Куди сміття Показати IP 22 Травня 2018 09:11
А що з відсортованим сміттям дальше робити? Завод потрібний спочатку, а тоді сміття відсортоване...що оставите дітям, внукам, крім сміття?
Бюджет міста Показати IP 22 Травня 2018 10:02
Їхні руки нічого не крадуть.... Тільки мають прямий доступ до грошей лучан.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus