USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Міська влада ігнорує ініціативи луцьких спортсменів

25 Вересня 2015 18:30
Міська влада на чолі з міським головою не зацікавлена у вирішенні нагальних проблем міста та популяризації спорту і здорового способу життя, - вважають в організації, що створює спортивні заклади та долучається до відновлення культурної спадщини Луцька.

Так, створену громадськими активістами школу боксу передали у підпорядкування регіоналу, чим викликали обурення серед спортсменів, міська влада не може знайти достатньо коштів для візиту у Луцьк світової зірки боксу, а голова комітету з фізичної культури та спорту Юрій Волинець дбає про піар міського голови, а не про популяризацію спорту. Водночас активісти самотужки клопочуть про благоустрій міського пляжу, залучають кошти меценатів і закордонних грантів, та намагаються відроджувати культурну спадщину міста. Їхні звернення до міського голови залишаються без реагування.

Детальніше про діяльність організації розповів Інформаційному агентству Волинські Новини голова ЛМГО «Центр фізичної культури та оздоровлення», член виконавчого комітету федерації боксу Волинської області, радник голови комітету міграції і працевлаштування ПУГП Олександр Лукашевський.

«Аби відкрити у місті спортивний заклад для безплатних занять, потрібно було створити ГО, брати участь у конкурсі, щоб взяти в оренду приміщення, зробити там ремонт та встановити устаткування. Ми прагнемо забрати дітей з вулиці. Зараз це дуже нагальна проблема – молоді люди тиняються, п’ють пиво, немає гуртків, де вони могли б займатися спортом, адже усе на комерційній основі.

Нам дуже допоміг Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», інші меценати та бізнесмени. Фонд допоміг з обладнанням – ми придбали ринг, мішки, шоломи, боксерські рукавички. Загалом вдалося акумулювати 600 тисяч гривень, відремонтувати підвальне приміщення, що на вулиці Потебні, 50», - розповів голова Організації.

Утримували заклад протягом трьох років, поки тривав договір оренди, потім у міськраді повідомили про те, що орендна плата буде значно вищою та запропонували передати приміщення у міську комунальну власність.
«Ми були змушені передати приміщення місту, але просили, щоб його передали Федерації боксу, оскільки федерація паралельно із нами займалася створенням закладу. Депутати Григорій Пустовіт та Сергій Григоренко тоді сказали, що не передаватимуть школу боксу федерації, натомість передадуть її ДЮСШ №2.

Попри те, що ВО «Батьківщина» завжди була в опозиції до ПР, вони самі віддали це надбання регіоналам. Усі були невдоволені таким ставленням до громадської організації», - повідомив Олександр Лукашевський.

До речі, за тією ж технологією, що у Луцьку, створюватимуть спортивний заклад у Києві. У 2013 році «Центр фізичної культури та оздоровлення» здобув у столиці перемогу у конкурсі на отримання в оренду приміщення, яке не використовується. Там організують спортивний заклад площею 280 метрів квадратних. Це дасть можливість тренуватися, в той час, коли спортсмени з Луцька перебуватимуть у Києві на час зборів та змагань.

«Ми хочемо зробити спортивні теми візитівкою Луцька, щоб майбутні змагання та турніри було легше втілювати в життя. Якщо наше представництво діятиме у столиці, інакше дивитимуться на це і спортсмени, і організатор. Це дасть змогу залучати більше коштів з бюджету міста», - пояснив очільник ЛМГО «Центр фізичної культури та оздоровлення».

«До Дня міста цього року ми організовували турнір з боксу між збірними командами Луцька та Києва. Оскільки я співпрацюю з Федерацією боксу України та Федерацією боксу Києва, займався організацією заходу, щоб команда з 15 чоловік могла приїхати у Луцьк. Ми це погодили з міським головою Миколою Романюком, він сказав, що коштів небагато, але поселити спортсменів зможуть. Також ми запросили Володимира Золотарьова, заслуженого тренера України, який тренував братів Кличків, всесвітню зірку боксу. Я запропонував йому зупинитися у мене вдома, але харчуватися тренер хотів разом із командою. Юрій Волинець тоді відповів, що на 16-го представника команди не розраховували, сказавши, «якщо вам це вигідно, ви самі повинні забезпечити його перебування». Так, я заплатив 300 гривень за харчування спортсмена зі світовим іменем», - розповів Олександр Лукашевський.

Піар мера важливіший, ніж популяризація світової зірки спорту?

Новий голова комітету з фізичної культури та спорту Юрій Волинець, зі слів Олександра Лукашевського, не бере участі у спортивних заходах, які організовують громадські організації та благодійні фонди Луцька. Натомість посадовець займається блокуванням телевізійних каналів, які публікують інтерв’ю з видатними спортсменами світу, діячами спортивних організацій. Під час розмови з ним можна переконатися, що Волинець зацікавлений лише в популяризації міського голови. Ця короткозорість Юрія Волинця перешкоджає ініціативам громадських організацій та фондам Луцька у сфері спортивного життя міста.

Як приклад, тренер навів випадок під час візиту Володимира Золотарьова. Те, що інтерв’ю зі всесвітньовідомим спортсменом не потрапило в ефір місцевих телеканалів, Юрій Волинець пояснив тим, що Володимир Золотарьов не згадав Луцького міського голову Миколу Романюка.
Чим займається «Центр фізичної культури та оздоровлення»

ЛМГО «Центр фізичної культури та оздоровлення» зробила звіт за чотири роки своєї діяльності. У ньому йдеться про те, що вона заснована 2011 року з метою сприяння реалізації державної політики у сфері фізичної культури та спорту, молодіжного руху України.

Організація створила та утримувала з допомогою місцевої влади боксерський зал Школа боксу «Ринг-2012», де навчальний процес здійснює відділення боксу КЗ «ДЮСШ-2 Луцької міської ради». Зал на безплатній основі відвідують 120 юнаків з Луцька та району. Також організація бере участь у функціонуванні Луцького міського дитячо-юнацького клубу «Золота рукавичка», який безплатно відвідують 100 юнаків, з якими працюють двоє штатних тренерів-викладачів. Організація започаткувала проведення відкритого обласного турніру з боксу.

З 2013 року Організація співпрацює з мережею неурядових організацій прикордоння, в рамках програми міжнародного транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Ця співпраця дає можливість брати участь в розробці грантів, фінансова допомога яких сприяє розбудові спортивних проектів.

Організація, окрім того, бере участь у роботі Польсько-Української Господарчої Палати, в комітеті ПУГП з питань міграції і працевлаштування. Ця співпраця дасть можливість спростити умови перетину кордону юнакам для участі в змаганнях.

На початку цього року члени Організації зібрали кошти та придбали військову амуніцію, за власні кошти доставляли її військовослужбовцям Третьої бригади оперативного призначення Національної Гвардії України. Командир бригади відзначив їх за це грамотою.

Проблеми Луцька та безрезультатні звернення до міського голови

З 2012 року Організація співпрацює з ЛМГО «Асоціація любителів зимового плавання та фізичної культури», що функціонує у Луцьку на березі річки Стир в парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Її відвідує до двохсот осіб різного віку. Організація долучилася до благоустрою парку, висадивши 37 ялин, завізши три вантажівки піску та встановивши дві залізобетонні сходинки у річку.

Щодо вирішення питання благоустрою та заміни залізобетонних сходинок у річку на центральному пляжі, зверталися із пропозиціями до міського голови Миколи Романюка. Сходинки перебувають в аварійному стані вже десятиліттями, щороку там трапляються випадки травматизму. Попри депутатські запити, озвучені під час сесій міської ради, питання лишається невирішеним.

Пішохідні доріжки у парку також перебувають у жахливому стані, немає окремо позначених велосипедних доріжок. Представники Організації звертають увагу на те, що влада не контролює КП «Зелене господарство міста Луцька», працівники якого при скошуванні трави в літній період травмують газонокосарками стовбури молодих саджанців (у такий спосіб комунальники пошкодили більше сотні молодих саджанців).
Активісти Організації звертають також увагу на кинутий напризволяще Театральний майдан, де туалет, який був зроблений для громади, не працює, хоча на майдані бувають великі зібрання людей. Натомість, підписаний договір оренди з приватним підприємцем і справа не зрушує з місця.

«Будинок №67 на вулиці Лесі Українки, теж стоїть на Театральному майдані, біля собору, де збирається багато людей. Дев’ятиповерхівка перебуває в аварійному стані, із неї обсипається плитка. На фасад будинку повісили рекламні банери, хоча ми робили три запити у міськраду щодо того, що рекламу не можна вішати, потрібно спочатку зробити принаймні хорошу основу, відремонтувати фасад будинку, а потім використовувати його для міста. Наші запити проігнорували. Також ми робили запит стосовно фонтану на Театральному майдані, адже він не може бути смітником у центрі міста. Натомість, міська влада вважає за потрібне ремонтувати дорогу від універмагу до вулиці Шопена, тому що там вночі влаштовують перегони олігархи», - зауважив Олександр Лукашевський.

Організація увійшла до складу Луцького братства та долучилася до ремонту першого та єдиного в Україні музею такого типу, Музею історії Луцького Братства та Братського некрополю, де були поховані перші братчики Луцького Хрестовоздвиженського Братства.

«У 2017 році виповнюється 400 років з дати заснування Луцького братства, до якого я належу. Братчики долучилися до створення музею у приміщенні на вулиці Кондзелевича, 5, а також до відтворення крипти. Братчик Данило Братковський внесений до лику святих, тож братство має вагоме історико-культурне значення для міста, що потрібно підтверджувати. Ми зверталися до міського голови та депутатів міськради щодо будинку братства, зведеного у 17-му столітті, щоб його привели до ладу, хоча б пошпаклювали та пофарбували, для цього треба незначні кошти», - розповів про чергове проблемне питання Олександр Лукашевський.

Таким чином, попри усі заклики представників Організації до міської влади щодо розвитку культурної, історичної та спортивної інфраструктури, міський голова своїми діями демонструє байдужість до вирішення низки нагальних проблемних питань Луцька.

Павло ПЕРЕВЕДЕНЕЦЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Моська Показати IP 21 Вересня 2015 23:12
Не переоцінюйте можливостей Волинця. Як це він може блокувати публікації у ЗМІ. Ви хоч подумайте, що пишете
Слон Показати IP 21 Вересня 2015 23:14
Та щось геть дивна ситуація. Спорткомітет міської ради бере участь у всіх спортивних зазходах. Та й Романюк постійно відвідує спортивні імпрези. Так що щось не те пише автор
протестант Показати IP 25 Вересня 2015 18:43
міський голова просто не піарить себе "гучними" статейками про свій вклад в розвиток міста, чого не скажеш про Фонд Ігора Палиці.
ха ха до протестант Показати IP 25 Вересня 2015 19:07
не сміши мої підкови. В романюка - що не подія - ліцо в кадрі. РОслини лікарські садить, дороги латає, в зоопарк ходить торгує ліцом. Скинь жабу - хай не давить тебе і твого романюка. Просто фонд реально допамагає, а про добро не гріх і написати. то же мені умнік благодєтєль знайшовся
Sashko Показати IP 25 Вересня 2015 19:19
При Тонконогові В.І. та його команді ситуація була краща. Волинець і ще та Іра, яка там працює - їм аби тільки зарісуватися при проведенні спортивного заходу і виступити зі словами, які вони хороші і як сприяють проведенню тієї чи іншої події, хоча при цьому від спорткомітету добитися матеріальної допомоги чи адекватних призових нереально.
Морж Показати IP 25 Вересня 2015 20:17
Скільки зверталися за каденції Миколи Ярославовича . писали . дзвонили на гарячу лінію . дарма Сходи на центральному пляжі в воду в аварійному стані .спуск по ним - екстрім і влітку . і взимкуПотрібно було бачити скільки дорослих і дітей було на пляжі . але дістатися до води важко . сходи криві . . побиті . заросли водоростями . вкриті слизьким мулом Хто нам допоможе ?
моржиха до Морж Показати IP 28 Вересня 2015 09:47
Зверніться в центр до Лукашевського, нехай реально чимось допоможе, а то ля-ля-ля......
Фірст Показати IP 25 Вересня 2015 22:24
Таке враження що раніше цих проблем не існувало, один попіарився та облив брудом іншго, ....і чьогось це не турбувало "Наш Луцьк" раніше,..ніби Палиця ходить і всім допомогу пропонує, нав'язує
Мася Показати IP 25 Вересня 2015 22:35
та спорткомітет оплатив більшість витрат на проведення турніру з боксу і приїзд золотарьова
Тю7 Показати IP 26 Вересня 2015 17:27
Тонконог-рідкісний кондом
Спорт Показати IP 28 Вересня 2015 09:27
Лукашевський в ДЮСШ №2 працював підсобним робітником до 2013 року а тепер ЗТУ ????? смішно........................................
Золота рукавичка Показати IP 28 Вересня 2015 13:43
Лукашевський бреше, він немає жодного відношення до золотої рукавички
Лукашевський Показати IP 28 Вересня 2015 14:37
Я Заслужение тренер України, я Заслужений працівник фізичної культури та спорту України, я майстер спорту СРСР, я майстер спорту України, я професіонал, я найкращий. Моє ім'я буде вписано в історію спорту. Я! Я! Я! ЛУКАШЕВСЬКИЙ!!!
лікар Липини до Лукашевський Показати IP 28 Вересня 2015 16:15
В нас таких багато: Наполеон, президент і т.д . Прохання підійти до нас і ми вас впишем в історію лікарні. Чекаємо.
для ВН Показати IP 28 Вересня 2015 15:22
Прорхання перевіряти інформацію від псевдоділків..... Намив грязі і хоче в князі (..путат)
рукавичка Показати IP 28 Вересня 2015 21:51
більше на 23 серпня, на матчевій зустричі тебе і близько не буде Лукашевський, Закінчився для тебе дешевий піар.
БОКСЕР Показати IP 28 Вересня 2015 23:34
ЛУКАШЕВСЬКИЙ ЗАПОЧАТКУВАВ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР З БОКСУ. СКАЖИ ЛУКАШЕВСЬКИЙ, ЩО ЦЕ ЗА ТУРНІР, БО Я 5 РОКІВ ЗАЙМАЮСЬ БОКСОМ В ЛУЦЬКУ І ПРО НЬОГО НЕЧУВ. НАПЕВНО ЙОГО І НЕІСНУЄ. А ЖУРНАЛІСТАМ ВН СЛІД ДЕТАЛЬНІШЕ ВИВЧАТИ СИТУАЦІЮ А НЕПИСАТИ БРЄД І ФАНТАЗІЇ НЕЗРОЗУМІЛО КОГО. БО ЗА ТАКИМИ РОЗКЛАДАМИ БУДЬ ХТО МОЖЕ ПРИЙТИ ДО РЕДАКЦІЇ ВН, ПРЕДСТАВИТИСЬ ЗТУ , ОБЛИТИ БРУДОМ НОРМАЛЬНИХ ЛЮДЕЙ, ПРОПІАРИТИСЬ І ВСЕ ЩО ЗАВГОДНО.
я Показати IP 1 Жовтня 2015 20:25
Правильно
Олександр Показати IP 23 Жовтня 2015 17:24
Хтось вчепився в слово Заслужений, тому що журналіст не відокремив моє від Заслуженого тренера України, Заслуженого працівника фізичної культури та спорту Вайнера Г.Я., який так само ділився своїми враженнями. Хочу наголосити про те, що ми маємо об'єднуватись навколо проблем, а не займати позицію "моя хата з краю". Так в 2011р. я створив громадську організацію, яка мала мету співпрацювати з Федерацією боксу Волинської обл. Цим я привернув увагу спортивних активістів таких, як Вайнер Г.Я., тренерів з боксу нашого міста, а в подальшому і Чемпіонів світу, які увійшли в цю організацію. Мною, якщо хто забув було написано звернення в міську раду на отримання приміщення в оренду , яке не використовується для створення школи боксу. Міська рада оголосила конкурс на придбання в оренду приміщення. Мою ініціативу тоді ніхто не підтримав крім Заслуженого тренера України, Заслуженого працівника фізичної культури та спорту Вайнера Г.Я. В день конкурсу, чомусь деякі боксери так само як і зараз сказали, що Лукашевський піариться і з цього нічого не вийде, та не прийшли підтримати мою ініціативу на конкурс, який проходив в Луцьку. Потім була важка робота в створені цього закладу, долучились більшість боксерів, тренерів Федерацї боксу. Ми залучили підприємців, директорів приватних підприємств, депутатів, владу, благодійні фонди до допомоги нам, я зі своєї сторони доклався і роботою і значними коштами. І я дуже задоволений тим, що мені вдалось здійснити цю мрію і зовсім не розумію цих висказувань, які пролунали в мою адресу, але не тільки в Луцьку це знають, а в багатьох містах України. Мене в Києві питає Чемпіон світу по плаванню, помічник голови комітету сім'ї, молоді та спорту, Народний депутат України Д. Силантьев, що в Луцьку тебе поважають, за підтримку спортсменів. Але ці люди, що писали напевно були далеко від подій міста. Мені шкода, що я раніше це не прочитав і вчасно не відреагував. Якщо хтось хоче ознайомитись з нашою діяльністю, то знаходьте мене в facebook може хтось захоче бути задіяний в нашій справі. А те що влада не пропагандує і блокує благі наміри громади - це факт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus