USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Предстоятеля помісної православної церкви обиратимуть в два тури, – ЗМІ

14 Грудня 2018 23:45
За попередніми підрахунками, в Об'єднавчому соборі, який відбудеться 15 грудня, візьмуть участь 192 делегата і вони обиратимуть Предстоятеля у два тури.

Про це повідомляє Українська правда.

Від УПЦ Київського патріархату будуть присутніми 42 архієреї, і з ними відповідно по одному священику і мирянину, загалом 126 делегатів.

Від УАПЦ підтвердили участь 12 єпископів і кожен привезе із собою священика і мирянина, тобто – 36 делегатів.

«Від Московського патріархату підтвердили участь 10 єпископів і кожен зі священиком і мирянином. Загалом – 30 осіб», - зазначив співрозмовник.

Загалом, за попередніми підрахунками (Екзархів Вселенського Патріарха), у соборі візьмуть участь - 64 архієрея, 64 священики і 64 мирян, усього - 192 учасника Об'єднавчого собору.

Під час собору відбудеться таємне голосування за Предстоятеля. Буде два тури. Перший тур – рейтингове голосування. У другий тур вийдуть троє кандидатів, що набрали найбільше голосів учасників собору і серед них буде обрано Предстоятеля.

Така процедура обрання Предстоятеля залишає інтригу, оскільки робить реальним висування не лише митрополита КП Епіфанія, якого у четвер підтримав собор Київського патріархату, але і митрополита Михаїла, якого на згаданому Соборі підтримала меншість.

Крім того, в заході візьмуть участь як почесні гості президент України Петро Порошенко і голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

За даними джерел УП, Собор розпочнеться з короткої служби Божої о 10 ранку, потім виступить президент і після цього духівництво вирішуватиме питання порядку денного.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати томос про автокефалію православній церкві в Україні.

Російська церква не визнає такого рішення і називає його неканонічним.

Наразі точаться розмови навколо майбутнього предстоятеля об'єднаної української церкви. Зокрема, УАПЦ заявила, що не подаватиме кандидатуру на пост предстоятеля майбутньої помісної православної церкви.

Як повідомлялося раніше, об'єднавчий собор українських православних церков відбудеться в закритому для преси форматі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 14 Грудня 2018 23:54
Без пiвлiтри не розберешся. Темна справа.
Glover Показати IP 15 Грудня 2018 03:44
І толку з того, жити краще не будем!
Важливе питання Показати IP 15 Грудня 2018 08:39
А порох із засл**еним чого туди попреться?
Правда Показати IP 15 Грудня 2018 09:54
Епіфаній молодий(39 років),амбітний,реформаторського типу,які вже перезріли,сприйнятий в Константинополі,так що все гаразд.На Різдво будемо мати свою автокефальну церкву і це добре.Москва нам спокійно жити все одно не дасть,але потрібно рухатись вперед,іншого не дано.Слава Богу і Слава Україні.
888 до Правда Показати IP 15 Грудня 2018 10:23
Бдем мати свого, українського бога з центром керування в США.
Правда Показати IP 15 Грудня 2018 10:56
Якщо комусь не подобається жити і працювати в Україні,то там московія спростила надання громадянства "хохлам".Так що вперед...
Лучанин до Правда Показати IP 15 Грудня 2018 11:54
Дякую за гарні коментарі! Так як Ви думає більшість українців! Слава Богу! І Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus