USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В УПЦ КП назвали місце проведення Об'єднавчого Собору

12 Жовтня 2018 22:29
Київська Патріархія сподівається, що найближчим часом вдастся провести Всеукраїнський об'єднавчий собор та обрати голову Єдиної Помісної Української Церкви.

Про це розповів речник Київської Патріархії Євстратій Зоря в ефірі 5 Каналу, повідомляє Українська Правда.

"Найбільш логічним місцем, де може відбутися Об'єднавчий собор, є Собор святої Софії у Києві як головна історична митрополича предстоятельська кафедра для Київської Церкви. А коли – це залежатиме від нас", – заявив він.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТОМОС ПРО АВТОКЕФАЛІЮ: ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

"Ми все будемо робити для того, щоб це відбулося якнайшвидше, і хотілося би, щоб вже до наступного засідання Священного Синоду і Константинопольського Патріархату, яке відбуватиметься у другій половині листопада, ми вже могли прийти з добрими плодами нашої домашньої праці", – пояснив Зоря.

З його слів, всі ті ієрархи УПЦ Московського Патріархату, які підписали звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія, мають взяти участь у соборі.

Водночас, речник УПЦ КП додав, що це рішення добровільне, тож точна кількість ієрархів стане відома лише на самому Соборі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus