USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Прем’єрка Британії підтримала зняття санкційного тиску з Росії у ПАРЄ

24 Червня 2019 21:12
Прем’єрка Британії Тереза Мей підтримала повернення права голосу російській делегації у ПАРЄ, заявивши, що збереження РФ у Раді Європи дозволить покарати Росію за порушення нею прав людини.

Як повідомляє «Європейська правда», про це Мей заявила під час виступу перед депутатами Палати громад.

Відео виступу у своєму Twitter оприлюднило посольство України у Великій Британії.

Під час дебатів один з депутатів запитав Мей, чи не непокоїть її повернення російській делегації права голосу у ПАРЄ в той час, як РФ продовжує окупацію Криму, а громадянам РФ лише днями висунули підозри у справі про збиття MH17.

«Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму Росією», – запевнила спершу Тереза Мей.

Вона додала, що у Раді Європи існують розбіжності щодо Росії та зауважила, що РФ не сплачує свої внески в РЄ. Проте, на переконання британської прем’єрки, членство РФ у Раді Європи все ж необхідно зберегти.

«Причина в тому, що її (Росії, – ред.) членство в цій організації є одним з небагатьох доступних способів міжнародного співтовариства притягнути Росію до відповідальності за порушення нею прав людини», – заявила Тереза Мей.

Послольство України відреагувало на заяву британської прем’єрки, зауваживши, що РФ повинна поважати європейські цінності та міжнародне право перед тим, як повертатися до ПАРЄ, а не навпаки.

«Повернення Росії до ПАРЄ, на жаль, не допоможе звичайним російським громадянам, оскільки Путін не поважає верховенство права», – додали в українському посольстві.

Рішення ПАРЄ про скасування санкційного механізму стосовно делегації РФ може бути ухвалене у Страсбурзі в ніч на вівторок попри опір України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 24 Червня 2019 21:18
Божечко мiй, шош то вже робиться? Га?
Анонім Показати IP 24 Червня 2019 21:41
А как же скрипали с новичком?))) Совсем старухе память отшибло? Год назад кричала совсем по другому.
Луцьк Показати IP 24 Червня 2019 22:43
Україну по-тихому "зливають"...
Корiнний лучанин Показати IP 24 Червня 2019 23:36
Нарештi вiдкриваються очi.
Виборець Показати IP 25 Червня 2019 07:20
Росія вже повноправний член ПАРЄ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus