USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прем'єрка Молдови звинуватила владу Порошенка у контрабанді на користь Придністров'я

27 Червня 2019 17:15
Прем’єр-міністерка Молдови Майя Санду звинуватила попереднє українське керівництво на чолі з п’ятим президентом Петром Порошенком у співпраці з адміністрацією олігарха Влада Плахотнюка щодо забезпечення контрабанди і «корупційних схем», які «сприяли виживанню» сепаратистської влади Придністров’я. Про це повідомляє видання Politico, передає Українська правда.

«Тепер ми очікуємо, що київська влада сприятиме ліквідації цих схем», – сказала вона.

Санду сказала, що хоче працювати з Україною щодо Придністров’я, але вона ще не розмовляла з новим президентом України Володимиром Зеленським або прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Санду критично ставиться до Росії і чітко усвідомлює інтереси Москви в регіоні, хоча «важко сказати, які реальні плани» Росії.

«Ми не маємо жодних ілюзій, ми знаємо, що Росія хоче зберегти вплив на країни регіону, включаючи Республіку Молдова», – зазначила вона.

«Росія повинна вивести свої війська і боєприпаси з території Республіки Молдова», – сказала Санду. – «Водночас ми відкриті для пошуку шляхів поліпшення комерційних і економічних відносин між нами».

Вона висловила думку, що заохочення з боку Кремля вступу соціалістів до коаліції могло бути «тимчасовим завданням», оскільки альтернатива означала б «поглинання» соціалістів Демпартією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Червня 2019 17:54
То чого голосували молдавани за повернення Росії у ПАСЕ, коли така вона їм немила. От грузини і на словах і на ділі проти Росії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus