USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ліквідацією екс-віце-прем'єра Молдови керувала ФСБ. Подробиці

8 Квітня 2017 16:04
Вбивством голови Демократичної партії Молдови Володимира Плахотнюка керували представники російської ФСБ. Саму ж ліквідацію мало виконати злочинне угрупування, до складу якого входили громадяни України та Молдови.

Про це у своєму Facebook написав речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Після скоєння вбивства його виконавці мали повернутися до України. Ліквідація Плахотнюка підірвала би україно-молдавські міждержавні стосунки.

Операцію з виявлення злочинців, які мали скоїти вбивство, затвердив Президент України. Він же і керував нею.

«Процесуальне керівництво здійснювала Генеральна прокуратура України. З боку МВС слідство вела Національна поліція, а оперативно реалізувала задумане, від моменту отримання первинної операції і до затримання злочинців, Державна прикордонна служба у взаємодії із Службою безпеки України та Національною поліцією. Усі дії проводилися по обидва боки кордону спільно з правоохоронними органами Республіки Молдова», - йдеться у дописі.

Інформацію про підготовку до замовного вбивства Державна прикордонна служба України отримала кілька місяців тому.
Виконавці злочину мали отримати 200 тисяч доларів за скоєне, 100 тисяч вони отримали як аванс. До угруповання входило більше 10 осіб, які протягом 2015-2016 років скоїли низку тяжких злочинів в Києві та Київській області, серед яких було вбивство, викрадення людини та розбої.

Правоохоронці розпочали операцію з викриття злочинців, коли ті поїхали до Молдови.

6 квітня група зловмисників отримала зброю, інше обладнання та автомобіль «БМВ» для втечі.

Нагадаємо, 7 квітня українські правоохоронці провели спецоперацію разом з молдовськими колегами і запобігли вбивству колишнього віце-прем'єр-міністра Молдови, бізнесмена Володимира Плахотнюка.

«Впродовж 7 квітня на території РМ, відразу після передачі грошей було затримано замовника, 2-х організаторів і пособників вбивства, а також вилучено зброю (4 гранатомети РПГ-26, 2 пістолети CZ-75 з глушниками і набоями) і засоби зв'язку. Одночасно на території України затримано лідера даного злочинного угрупування, проведено обшуки у 8-ми членів банди та їх допити (вилучено речові докази підготовки вбивства, зброя, боєприпаси, знаряддя для скоєння злочинів)», - йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
корінний лучанин Показати IP 8 Квітня 2017 19:30
ВН пруста втрата часу давати такі новини.Всі знають без вас що Путін.за дарма гроші'від господарів отримаєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus