USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президент Nissan пішов у відставку через скандал з преміями

16 Вересня 2019 09:14
Президент і головний виконавчий директор (CEO) японської автомобільної корпорації Nissan Motor Хірото Саїкава пішов у відставку. Його наступник буде призначений до кінця жовтня, повідомляє агентство Кіодо в понеділок, 16 вересня. Внутрішнє розслідування в Nissan показало, що Хірото Саїкаві були необґрунтовано переплачені понад 430 тисяч доларів як премії, пише Кореспондент.

Відставку Саїкави, який недавно визнав отримання завищених премій, пов'язують з необхідністю вирівнювання прибутковості компанії та поліпшення її партнерських відносин з французькою Renault.

Внутрішнє розслідування в Nissan показало, що Саїкаві були необґрунтовано переплачені 47 млн ​​ієн (близько 434 тисяч доларів) як премії, з чим і пов'язують його відставку.

Саїкаву тимчасово змінив 63-річний керівник Ясухіро Ямауті, член ради директорів як Nissan, так і Renault.

Нагадаємо, проблеми у Nissan загострилися в листопаді 2018 року в зв'язку з арештом Карлоса Гона - колишнього глави компанії і її альянсу з Renault і Mitsubishi. Його звинуватили у фінансових порушеннях і ухиленні від податків. Зараз він під домашнім арештом.

Раніше повідомлялося, що фінансові махінації Карлоса Гона завдали шкоди Nissan в розмірі 35 млрд ієн ($327 млн).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus