USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Президент Зімбабве відмовився йти у відставку

20 Листопада 2017 18:08
Увечері 20 листопада президент Зімбабве Роберт Мугабе виступив з офіційним телезверненням, в якому заявив про свою відмову йти у відставку.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Independent.

Президент укотре закликав народ до національної єдності. Запевнив, що не піде у відставку, незважаючи на численні спекуляції довкола нього.

Перед тим державне друковане видання Herald удруге поширило фото, де Мугабе веде перемовини із генералами. Подробиці зустрічі не уточнювалися.

Мугабе мав час до обіду понеділка, аби добровільно подати у відставку.

Парламент Зімбабве збирається в понеділок на позачергову сесію, щоб обговорити процедуру імпічменту.

Правляча партія «Африканський національний союз Зімбабве — Патріотичний фронт», яка в неділю виключила президента зі свого складу, планує ініціювати імпічмент із вівторка.

У документі, який представлять депутатам, президента називають «джерелом нестабільності», порушником верховенства закону та відповідальним за «тривале економічне падіння протягом останніх 15 років». Звинувачення стосуються також його 52-річної дружини Грейс.

Юридично процес імпічменту дуже тривалий. Експерти вважають, що політики мають «обхідні» шляхи і можуть усунути Мугабе від влади протягом однієї доби від початку процедури.

У ніч на 15 листопада військові Збройних сил Зімбабве взяли під контроль державну телерадіокомпанію ZBC, а також парламентські й урядові будівлі в столиці країни місті Хараре. Військові заявили, що «ситуація в країні перейшла на інший рівень», водночас заперечили захоплення влади шляхом перевороту й додали, що президент Зімбабве Роберт Мугабе та його родина «перебувають у безпеці та їм нічого не загрожує». 8 листопада у Зімбабве відбулись багатотисячні протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus