USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Президент «Інгульця» звинуватив «людину з Луцька», хоч його команду в минулому турі витягнули судді

20 Липня 2020 14:15
У турнірній таблиці Першої ліги коїться справжнісіньке божевілля, адже третє прохідне до УПЛ та сьоме місце розділяє чотири очки. Чимало команд хочуть підвищитися у класі, але без скандалів боротьба за УПЛ не проходить. У минулому турі скандальними рішеннями відзначилися два матчі, в яких брали участь претенденти на «вишку»: «Агробізнес» – «Минай» та «Інгулець» – «Прикарпаття».

Програма «Профутбол» зробила матеріал про ці матчі, в якому президент «Інгульця» Олександр Поворознюк чомусь звинувачує «людину з Луцька» в тому, що він нібито розповідав йому, що в УПЛ можна потрапити не за спортивним принципом, а через кабінети. Інформаційне агентство Волинські Новини спробували розставити всі крапки над і в цій ситуації.
«Інгулець» – це позорна команда бариг, – мер Івано-Франківська

У матчі 24 туру «Агробізнес» – «Минай» арбітр Юрій Іванов показав господарям вісім жовтих карток та призначив у їх ворота пенальті, натомість в грі «Інгульця» та «Прикарпаття» арбітр Іван Бондар фактично нізащо вилучив гравця «Прикарпаття» та призначив доволі сумнівне пенальті вже у доданий час. Відзначимо, що Іванова після гри побили, а Бондар після невдалого суддівства може закінчити з футболом.

Про ту гру висловлювалися не лише футболісти та тренери «Прикарпаття», у фейсбуці мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, який назвав «Інгулець» позорною командою бариг, очевидно, маючи на увазі, що петрівці заплатили за лояльне для них суддівство.

«Інгулець» – це позорна команда бариг. Суддя просто вбиває команду і це по телебаченню і при Макарову (президент ПФЛ, – ВН)». 93 хвилина, придумане пенальті! Тому наш футбол ніколи не буде італійським чи німецьким», – написав Руслан Марцінків.

«Наш футболіст незаслужено отримав червону картку в моменті, де мали призначити пенальті у ворота «Інгульця», також вилучили мене. Пенальті на 92 хвилині – це вже було несмішно, хотілося і плакати, і сміятися», – сказав головний тренер «Прикарпаття» Володимир Ковалюк.

Натомість президент «Прикарпаття» Василь Ольшанецький назвав арбітраж у матчі суддівським бандитизмом, а воротар «Прикарпаття» Остап Вульчин припустив, що арбітру заплатили.

«Хотілося просто розірвати цю людину, яка це зробила. Чи хтось заплатив гроші, чи суддя це вимушено зробив? Можливо, він грає в букмекерських конторах, що «Інгулець» мав перемогти чи там пенальті мало бути. Я не знаю. Напевно, це сукупність чиїхось дій. Арбітр не мав варіантів і знайшов лише цей момент на 92 хвилині, зробивши свою справу», – сказав футболіст.

«Інгулець» з арбітрами не працює, – Олександр Поворознюк

Після скандальної гри президент «Інгульця» Олександр Поворознюк заявив, що його клуб не працює з суддями, хоча визнав, що пенальті не було. До того ж, він взявся звинувачувати «чєловєків с Луцка та Львова», що ті приїжджали до нього і розповідали, як можна потрапити до УПЛ через кабінети, очевидно, маючи на увазі представників «Волині» та «Руху».

Пряму мову президента «Інгульця» Олександра Поворознюка подаємо без змін:

«Мені так кажеться, що це сознатєльно було зроблено для того, щоб «Інгулець» втянуть в якуто грязь. Всі чудово розуміють, що «Інгулець» не працює. Взять «Чорноморець» – «Рух» – там точка ше больше лєва була назначена, ну про неї чось мовчать. А тут роздули це все. Я після гри підійшов сказав до арбітра: «Точка була»? Він каже: «Думаю, що нє». Я питаю: «А зачєм ти її назначав»? Він: «Ну назначив». Потім після того він подивився повтори і сказав мені, що точки не було.

Я вам скажу так, шо один чєловєк с Луцка, один чєловєк со Львова, які до мене лічно приїжджали і казали: «Якщо ти хочеш у Вищу лігу, то тобі треба їхати в Київ, зайти туда-то, туда-то і шось там рішить ці вопроси, по-другому тебе не пустять».

Президент ПФЛ Сергій Макаров, який дивився гру поруч з Поворознюком, і досі не вірить у навмисне вбивство.

«У ході матчу дзвонили колеги, президенти клубів, мені писав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, обурювався. Мінімум останні десять років не бачив, щоб ось так нагло хтось вбивав. Тобто вбити команду можна якось тонше. Але ставити лівий пенальті на 90+ хвилині, ну так не вбивають. Я би не охарактеризував це так, що арбітр хотів вбити. Мало того, вбивці дуже рідко каються, а Іван Бондар, з яким ми поспілкувалися після гри, був щиро засмучений, він зрозумів, що натворив, і сам був в шоці», – сказав Сергій Макаров.

Натомість Володимир Ковалюк каже, що чув, як говорили арбітри у своїй роздягальні під час перерви. Вони казали, що нічого страшного нема, у них є картки, ми їх виженемо, і результат буде нормальний.

«Я вважаю, що це некоректно, хоча б закрили ту кімнату, щоб ніхто не чув», – каже тренер «Прикарпаття».

Президент «Інгульця» каже, що пенальті не було, офіційний сайт пише навпаки

Як вже згадувалося вище, Володимир Поворознюк говорив, що пенальті у ворота «Прикарпаття» не було, про що йому сказав головний арбітр після матчу.

Незважаючи на це, на офіційний сайт «Інгульця» випустив матеріал, в якому за допомогою фото- та відеоматеріалів аналізує епізод з пенальті. На фото малюють різноманітні незрозумілі лінії, пояснюючи, яким чином захисник зачепив нападника. У підсумку приходять до висновку:

«На цьому відео можна побачити, як після контакту з лівим коліном Бочкура права нога Сітчінави робить ледь помітний, але неприродний рух, чіпляючи ліву ногу, що й спричиняє втрату рівноваги та падіння.

Додамо, що грузинський легіонер «Інгульця» Ніка Сітчінава раніше не був помічений у симуляціях і навпаки завжди намагається до останнього утриматися на ногах, а в разі падіння якомога швидше підводиться і продовжує гру«.
P.S. Як підсумок, арбітр матчу «Інгулець» – «Прикарпаття» Іван Бондар взагалі може завершити свою кар’єру. Комітет арбітрів визнав помилки Бондаря і буде направляти справу в дисциплінарні органи «для перевірки на природність дій арбітра на полі, які, можливо, були викликані його посередністю, або, можливо, іншими зовнішніми чинниками».

Залишається незрозумілим одне, для чого «людям з Луцька і Львова» приїжджати до президента «Інгульця» і розповідати, як за допомогою різних методів, зокрема і незаконних, вийти до УПЛ, якщо і «Волинь», і «Рух» самі прагнуть підвищитися у класі, а зайві конкуренти їм навряд чи потрібні. До того ж, мова йшла не про суперників «Інгульця» у боротьбі за УПЛ, а незрозуміле суддівство на користь команди саме Олександра Поворознюка.

Наразі «Інгулець» займає перше місце і має у своєму активі 53 очки, «Волинь» відстає від лідера на 5 очок та посідає третє місце. Відзначимо, що в очному протистоянні «Волинь» поступилася, попустивши на першій хвилині фантастичний гол через себе від Ніки Сітчінави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus