USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Президент підписав закон про приєднання громад до міст обласного значення. Інфографіка

5 Травня 2018 10:22
4 травня Президент України Петро Порошенко підписав Закон щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення (законопроект №6466).

Закон дозволяє містам обласного значення згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур – в тому числі, без проведення виборів. Про це повідомляє decentralization.gov.ua.

«Нарешті міста обласного значення можуть очолити процес створення спроможних громад. Політичні і економічні вигоди від приєднання очевидні і для міст, і для сусідніх селищ та сіл. До того ж, рішення громади приймають, як і раніше, добровільно. Вважаю, що не скористаються цим механізмом хіба що ті, хто не розуміє користі від об’єднання для розвитку території і поліпшення якості послуг мешканцям. Розраховуємо, що роз’яснювальну роботу в громадах очолить Асоціація міст України, членами якої, зокрема, є усі міста обласного значення», - прокоментував прийняття закону перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода.

У прикінцевих положеннях до закону зазначається, що в дію він вступає з 1 травня 2018 року.

Нагадаємо, нагадаємо, закон входив до переліку важливих для продовження децентралізації законопроектів і був прийнятий Верховною Радою України 3 квітня 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
За державу обідно ! Показати IP 5 Травня 2018 12:02
Ну, дали на першому етапі побавитись у демократію, показати хто є хто. Повипливали всі пасьянси, стало все зрозуміло. А тепер гайки на півоберта закрутили. Всі аргументи, які висували місцеві князьки з травня стали до одного місця. Очільники сільрад показали своє повне нерозуміння державної політики. А прості жителі приміських сіл, які практично не можуть обійтися без міської соціальної та і нженерної інфраструктури, зараз покажуть тим князькам їхнє місце. Тепер їм вже навіть пост старости не світитиме ! То є результат низької політичної культури, неусвідомлення державної політики, а просто кажучи, - дурі, егоїзму і безвідповідальності. Тільки, якщо органи влади Волині вважатимуть, що після того можна спати з почуттям виконаного обов'язку - то глибоко помиляються. На черговому етапі адмінтерреформи - з 16 районів залишиться 4, а потім і з центрами земель, губерній, областей визначаться. Не хотілося би, щоб керівники вже вищого пошибу, діяли так само, як голови сільрад. Хоча, як можна вимагати відповідальності у суцільній безвідповідальності ! Одна надія на громаду на людей .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus