USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Президент підписав закон про ринок землі в Україні

28 Квітня 2020 15:47
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ринок земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, пише Громадське.

«Це історичний момент для всіх українців і для мене особисто. Україна чекала на цей закон з часу здобуття незалежності. Це була нелегка боротьба. Але ми знали, що робимо це для українців», – повідомив Зеленський.

В Офісі президента нагадують, що ухвалений Радою закон про ринок землі передбачає, що купувати та продавати сільськогосподарську землю дозволять з 1 липня 2021 року і лише фізичним особам в обсязі до 100 гектарів. З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тисяч гектарів землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СКАНДАЛЬНИЙ ЗАКОН ПРО РИНОК ЗЕМЛІ: ЯК ГОЛОСУВАЛИ ВОЛИНСЬКІ НАРДЕПИ

Зеленський вважає, що закон про ринок сільськогосподарської землі має забезпечити конституційні права громадян України розпоряджатися своїм майном, а також дозволить розширити інвестиційні можливості в аграрному секторі України.

В ніч на 31 березня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому закон про ринок сільськогосподарської землі. За це рішення проголосувало 259 депутатів. Рада розглядала законопроєкт про ринок землі з 6 лютого 2020 року. До другого читання депутати подали 4018 правок.

Ухвалення закону було однією з вимог Міжнародного валютного фонду для підписання нової кредитної програми на 5,5-8 мільярдів доларів. Єдиною невиконаною нині вимогою є ухвалення так званого банківського закону, який має остаточно заборонити повернення збанкрутілих т(та націоналізованих) банків колишнім власникам.

Зазначимо, що відповідно до соціологічних опитувань «Центру Разумкова», лише 21,4% українців підтримують запровадження ринку сільськогосподарського призначення.

До слова, нардеп від Луцька Ігор Палиця неодноразово заявляв, що Україна не готова до впровадження ринку землі, зокрема через те, що близько 40% наділів – не інвентаризовані. А селяни, попри заяви ініціаторів ринку, не матимуть змогу придбати землю і працювати на ній, в тому числі через дорогі кредити на покупку техніки й устаткування. Тому впровадження ринку землі в нинішньому вигляді неприпустиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 28 Квітня 2020 16:17
Зеленського під суд за антинародні закони.
Будулай Показати IP 28 Квітня 2020 17:40
Правильно! Земля свята і гріх неї колупати. Цига нам...
БОС Показати IP 28 Квітня 2020 17:46
Повна ж*па

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus