USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У 2020 році в Україні з'явиться ринок землі, – Зеленський

8 Серпня 2019 12:16
Президент України Володимир Зеленський анонсує цього року в Україні проведення земельної реформи, яка дозволить створити ринок землі у 2020 році.

Про це він повідомив під час українсько-турецького бізнес-форуму в рамках офіційного візиту глави Української держави до Туреччини, пише УНІАН.

«У цьому році ми обов’язково проведемо земельну реформу, що вже наступного року дозволить створити ринок землі в 40 мільйонів га, яка є однією з кращих у світі за своєю якістю», – заявив він.

Крім того, президент зазначив, що в Україні вже працюють турецькі компанії, які володіють землею.

«Сподіваюся, що таких компаній стане значно більше, особливо це стосується південної частини України, де є необхідність у створенні і розвитку меліоративних систем. Тут ми також розглядаємо можливості для державно-приватного партнерства», – додав голова держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанка Показати IP 8 Серпня 2019 13:08
Який може бути ринок землі в наших умовах і з нашим законодавством? Таки розпродадуть земельку за копійки! А потім і земельні надра. Вже на сьогодні те, що витворяє китайська саранча на півдні України - суцільний жах! Про Монсанто взагалі мовчу.
Луцьк Показати IP 8 Серпня 2019 13:48
Ми проти! Ми вже колись отримали майнові сертифікати! Який може бути ринок землі коли проста людина не може отримати належні їй згідно із Законом ділянки. Проведіть аналіз чому в когось є багато гектарів землі ,а простим людям було відмовлено в наданні ділянок. Спочатку надайте кожному громадянину належну йому згідно Законом землю, а тоді робіть ринок землі.
Питання Показати IP 8 Серпня 2019 13:49
Будемо кріпаками на своїй землі????
Анонім Показати IP 8 Серпня 2019 13:51
згідно Конституції України та Земельного Кодексу України кожен громадянин України має право на отримання безкоштовної земельної ділянки Згідно ст.121 Земельного Кодексу України (далі — “ЗК Украіни”), громадяни України мають право на безкоштовну передачу їм земельних ділянок, із фондів державної та комунальної власності, в таких розмірах: для ведення власного сільського господарства – до 2 га землі, для ведення садівництва – до 0,12 га землі, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд: в селах – до 0,25 га землі; в селищах – до 0,15 га землі; у містах – до 0,10 га землі; для індивідуального дачного будівництва – до 0,10 га землі; для будівництва гаражу – до 0,01 га землі; для ведення фермерського господарства (у размірі земельної частки (пая) , визначеної для членів сільгосппідприємств, розташованих на території сільської, селищної, міської ради, де знаходиться фермерське господарство). При цьому ст.116 ЗК України уточнює, що передача земельних ділянок безкоштовно у власність громадян здійснюється один раз за кожним видом використання. Це значить, що кожен громадянин України має право зовсім безкоштовно отримати у свою приватну власність (приватизувати) шість земельних ділянок різного цільового призначення. Це можуть бути землі як у містах, селищах, інших населених пунктах, так і за їх межами (в залежності від цільового призначення).
лучанка до Анонім Показати IP 8 Серпня 2019 14:52
Наскільки мені відомо, для отримання земельних ділянок потрібно звернутися до органів влади з проханням про виділення таких.Без звернення ділянок не видають. Проблема в тому, що не всі звертаються і не всім погоджують. Корупція, однако.Основна маса жителів міст навіть не задумується про отримання землі. Не хочуть заморочуватись.
Анонім Показати IP 8 Серпня 2019 13:54
Люди напишіть хто зміг скористатись правом на отримання землі. Влада повинна відзвітувати кому надавались ділянки.
123 Показати IP 8 Серпня 2019 16:15
Про виділення Волинської землі в тому числі на Світязі і бурштинові землі в Маневичах потрібно запитати тих хто її виділяв, а іменно Василенка, Полякова, Ланевич

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus