USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Президент Польщі офіційно повернув Качинського на посаду віцепрем’єра

21 Червня 2023 16:37
Президент Польщі Анджей Дуда офіційно призначив голову керівної партії «Право і справедливість» Ярослава Качинського віцепрем’єром в уряді Матеуша Моравецького.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє RMF24.

Ярослав Качинський був віцепрем’єр-міністром в уряді Матеуша Моравецького та головою Комітету Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони з жовтня 2020 року по червень 2022 року.

Зараз він повертається в уряд, щоб сконцентрувати політичну та адміністративну владу в своїх руках і руках прем’єр-міністра напередодні осінніх парламентських виборів.

Маріуш Блащак, Яцек Сасін та Пьотр Глінський втратили посади віцепрем’єр-міністрів, але залишаються членами уряду та міністрами оборони, державних активів та культури.

Четвертий з попередніх віцепрем’єрів, Генрик Ковальчик, якого кілька місяців тому позбавили посади міністра сільського господарства, стає міністром без портфеля.

Поляки не дуже прихильно ставляться до такого рішення, згідно з опитуванням, проведеним United Surveys для RMF FM та «Dziennik Gazeta Prawna».

Майже 60 відсотків респондентів вважають, що Ярослав Качинський не повинен повертатися до уряду. Повернення Качинського в уряд підтримує 21,3% респондентів. Трохи більше п’ятої частини респондентів не мають думки з цього приводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus